Afyonkarahisar Merkeze bağlı Çıkrık Kasabası Şaraphan mevkiinde bir tarım arazisinde büyük bir yangın çıktı.
Bölgeye sevk edilen İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmek için hazırda beklediği, ancak tarladaki arpa mahsulünü yaktığı düşünülen tarla sahibinin izin vermemesi üzerine yangına müdahale edemediği bildiriliyor.

Bölgeye İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Jandarma asayiş kuvvetlerinin sevk edildiği bildirildi.
Afyonkarahisar'ın Çıkrık beldesinde çıkan yangın mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. İddiaya göre bir vatandaşın bahçesinde mahsulleri ateşe vermesiyle başlayan yangın kısa sürede büyüyerek çevredeki tarım arazilerini tehdit etti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.
Bahçede Yakılan Mahsuller Yangına Dönüştü
İddiaya göre, henüz bilinmeyen bir nedenle bahçesindeki mahsulleri ateşe veren bir vatandaşın kontrolünden çıkan alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın çevrede paniğe neden oldu.
Olay sırasında söz konusu kişinin elinde silahla çevrede bulunan vatandaşlara "Yaklaşmayın" diye seslendiği iddia edildi. Bu durum, yangını fark eden çevre sakinlerinin endişesini daha da artırdı.
Ekipler Seferber Oldu
Yangının büyümesi üzerine vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki tarım alanları ile yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun mücadele verdi.
Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, güvenlik güçleri de bölgede önlem aldı.
Silah İddiası Araştırılıyor
Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanıp yaşanmadığına ilişkin yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yangının çıkış nedeni ile olay sırasında silah kullanıldığı yönündeki iddiaların jandarma ekipleri tarafından soruşturulduğu öğrenildi.
Yetkililer, olayla ilgili incelemenin sürdüğünü bildirdi.
Not: Haberde yer alan silah kullanıldığı yönündeki bilgiler resmi makamlarca doğrulanmış olmayıp, iddia niteliğindedir. Soruşturmanın sonucuna göre olayın detaylarının netlik kazanması bekleniyor.
Gelişmeleri an be an takip ediyoruz, gözünüz kulağınız afyonhaber.com da olsun.

Next






