Afyonolay.com'da  yayınlanan "Şemsettin Karahisari Ortaokulunun eski binasında tadilat işlerinin neden durduğuna" dair haberin cevabı belli oldu.

Haberde "Afyonkarahisar’ın en gözde okullarından biri olan Şemsettin Karahisari ortaokulu eski binasında güçlendirme çalışması yapılması için İGM tarafından ihaleye çıkmıştı ve 5 ay süren güçlendirme çalışması durdu." deilmiş, bununla ilgili olarak hiçbir açıklama yapılmadığı iddia edilmişti. Okulun savaş alanına döndüğü belirtilen haberde budurmun herkesi endişelendirdiği söylenmişti.

Afyon haber son dakika haber servisinin haberine göre;
İnşaatın neden durdurulduğuyla ilgili olarak, tadilatı yapan firma yetkilisi Ferhat Durmuş sosyal medyadan bir belge paylaştı. Tadilatın, Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin firmaya olan yazısına istinaden, kolanlarda demir çekme testlerinde meydana gelen dezenfarmansyon nedeniyle işlemin durdurulduğu, bu durumun müteahhit firmaya iletildiği, tadilatla ilgili olrak yeniden tekbnik değerlendirme yapıldıktan sonra tadilata devam edileceği bildirildi. Firmanın tadilatla ilgili kararın verilmesinin ardından işe kaldığı yerden devam edeceği ve bu durudurlma işelminin firmayla ilgisi bulunmadığı, teknik nedenlerden dolayı olduğu belirtildi.

Tadilatın durumu ile ilgili olarak Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin ilerleyen günlerde teknik incelemenin ardından karar vermesi bekleniyor.

Afyonhaber Özel Haber