Gazeteci Yazar Nihat Genç Hayatını Kaybetti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören gazeteci-yazar Nihat Genç, 69 yaşında Ankara Gazi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Acı haberi Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, “Cumhuriyeti yaşatın, son sözü bu oldu” ifadeleriyle duyurdu.

Cenazesi, 6 Temmuz Pazar günü Ankara Kocatepe Camii’nde kılınacak namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Genç için yayımladığı taziye mesajında “Cesareti, kalemi ve inancı hep hatırlanacak” dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Genç’in ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Başkan Burcu Köksal'dan taziye mesajı
Başkan Burcu Köksal'dan taziye mesajı
İçeriği Görüntüle

1956 yılında Trabzon’da doğan Nihat Genç, uzun yıllar gazetecilik ve yazarlık yaptı. Leman, Akşam, OdaTV gibi yayın organlarında yazılar kaleme aldı. Son olarak kurucusu olduğu Veryansın TV YouTube kanalında yorumculuk yapıyordu. 14 Mart 2025’te akciğer kanserine yakalandığını açıklayan Genç, 4 Temmuz 2025’te yaşamını yitirdi.