Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam ediyor. Müze koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’yi il il gezerek öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem yolculuğuna başladı. 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek Müzebüs’ün yeni durağı ise Afyonkarahisar.Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak için 2003 yılından beri il il dolaşan Rahmi M. Koç Müzesi’nin gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs Afyonkarahisar’da öğrencilerle buluşuyor.Müzebüs’ün Afyonkarahisar turu, 17 Şubat tarihinde Sinanpaşa ilçesindeki Akören Ortaokulu ile başladı. Müzebüs, 18 Şubat tarihinde Şuhut ilçesindeki Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu’nu, 19 Şubat tarihinde Dazkırı ilçesindeki Karaağaçkuyusu Ortaokulu’nu, 20 Şubat tarihinde Bolvadin ilçesindeki Kurucaova Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs son olarak 21 Şubat tarihinde TEGV Afyon Öğrenim Birimi’nde öğrencilerle bir araya gelecek.

Diğer müzelerden farklı olarak tek bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluşturan Rahmi M. Koç Müzesi’nin, çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için 2003 yılında başlattığı gezici müze projesi “Müzebüs” yola çıktığı günden bu yana 2 bin 356 okulun 516 bin 827 öğrencisine ulaştı.Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

 

Müzebüs hakkında:Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilen okullarda, öğrencilerle müze objelerini buluşturuyor. Müzebüs’te iki eğitmenin rehberliğinde 70 müze objesi hakkında öğrencilere bilgiler veriliyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.