İzmir yolu üzerinde yeni yapılan Müze binasının fuel oil’le mi yoksa AFJET ile mi ısınacağı merak konusu oldu.
Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan Afyonkarahisar Müzesi’nin ısınmasıyla ilgili bir soru işareti gündeme geldi. Önünden AFJET hattı geçen Yeni Müze’nin, en pahalı yakıt olarak bilinen “fuel oil”le ısınacağı iddia ediliyor.
Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve 24 milyon liraya mâl olacak Afyonkarahisar Müzesi’nde inşaat sürüyor. 19 Aralık 2012, saat 19:19’da inşaatın bitirilmesi için söz alınmasına rağmen, inşaatın hâlâ bitirilmediği görülüyor.
SÖZLEŞMEDE VAR MI?
Yeni Müze’de inşaat sürerken, binanın hangi yakıtla ısınacağı sorusu da gündeme geldi. İddiaya göre Afyonkarahisar Müzesi’nin yapım sözleşmesinde “Binanın fuel oille ısınacağı”na dair bir ibare bulunuyor.
AFJET ÖNÜNDEN GEÇİYOR
Jeotermal kaynaklarla ısınmada önemli bir aşama kaydeden Afyonkarahisar’ın “yerli” şirketi olan Afyon Jeotermal Turizm A.Ş.’nin turizm boru hattı ise, İzmir Karayolu’ndaki Yeni Müze’nin önünden geçiyor. (Kocatepe)