Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentsel dönüşümle ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Zeybek, "Ben de o mahallenin çocuğuyum, vatandaşın aleyhine bir şey yapmayız. Vatandaşın yanındayım" dedi.

Söz konusu alandan'rant' sağlanacağı 'hapazlamacıların' olduğu gibi söylemlere sert çıkan Başkanı Zeybek; "Birileri çıkıyor, havanda su dövüyor. Yok efendim! 'hapazlamacılar' varmış 'rantı' götürecekler varmış. Ortada bir rant varsa, bunu söyleyen kişilere biz bu rantı takdim edelim. Bu bölge 2013 yılında riskli alan ilan edilmiş. Tapu kayıtlarını çıkarttıracağız. 2013 yılından bu tarihe kim rant sağlamak için orada gayrimenkul edindi ortaya koyacağız. Mehmet Zeybek'in bir metre yeri varsa, burnundan getirin" dedi. 

Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Belediye olarak vatandaşımızın yanındayız mesajını yineledi. Vatandaşlarımızın hakkını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen Başkan Zeybek,; Öyle hamasi nutuklar atmakla hiçbir yere varılmaz. Belediye olarak oradaki vatandaşların bire bir yanındayız. Vatandaş zarar görmesin, ne hak ediyorlarsa ne istiyorsa onların haklarını korumak için son dakikaya kadar mücadelesini vereceğim. Zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda yaptığı uygulamalarda hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmeyeceğini söylüyor" dedi.

Başkan Zeybek, açıklamasında "Hapazlamacı diyenler çıkıpta devlet nerede demeyecek" dedi.

Afyonkarahisar'ın birinci derecede deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; Biliyorsunuz biz birinci derece deprem bölgesindeyiz. Yakın zamanda ülkemizin çeşitli bölgelerinde deprem gerçeğiyle karşı karşıya kaldığımız herkesin malumu. Bu nedenle Afyon'da deprem olmayacak diye bir kural yok. 26 Ocak'ta merkez üstü Sülün, Sarık, Büyükkalecik olan küçük ölçekli 1.9 ila 3,5 şiddetinde 5 ayrı deprem meydana geldi. Allah korusun yarın deprem vurduğu zaman 'hapazlamacılar' diyen arkadaşlar çıkıp da 'devlet nerede' demeyecekler. Vatandaşın yanında yer alacaklar 'Sizi bu hale getiren biziz' diyecekler. Bunu söylemeye de yürekleri yok dedi.

1968-1973 yılları arasında bölgede ikamet ettiğini açıklayan Belediye Başkan Zeybek; Hamasi nutuk atmaktan ziyade Meclis olarak gerçekleri konuşalım, söylenmesi gereken, iletilmesi gereken ne ise sonuna kadar biz buradayız. Hemşehrilerimizin hakkını da savunmakla mükellefiz. 1968-1973 yılları arasında bu mahallede oturdum. Cumartesi günü de eşimle birlikte kendi oturduğum evime, mahalleme gittim. Allah korusun Afyon'da 5-5,5 şiddetinde deprem olsun bir çok bina tuzla buz olur. Bunu da göz ardı etmeyelim dedi.

Başkan Zeybek, şunları söyledi:

"
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile söz konusu alanlarda kat artırımı ve öngörülen rayiç bedellerinin yükselmesi konusunda görüşmelerde bulunacağını ifade eden Başkan Mehmet Zeybek; Burası 2013 yılında riskli alan ilan edilmiş tapu kayıtlarını çıkarttıracağız. 2013 yılından bu tarihe kim rant sağlamak için orada gayrimenkul edindi, o zaman çıkarırız ortaya koyacağız. Mehmet Zeybek'in bir metre yeri varsa, burnundan getirin... Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gittiğimde benim söyleyeceğim Demiryalayan Türbesi'nin karşısındaki Kayadibi Mahallesi'ne giden bölgere cadde genişliği 20 metre. Burada dört kat olan yerleri beşe çıkarabilmek, üç katlıları, dörde çıkarabilmek, 1+1 sayısını biraz daha artırabilmek. Bunları yaptığımız zamanda sayıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Kulaktan dolma da olsa bu rayiç değerler daha önce söylenildi. Belediye'de ki arsa rayiç bedellerini de çıkarttırdım.  Söylenenin neredeyse iki katına çıkacak şekilde Bakan Bey'e özellikle götüreceğim. Hiç kimsenin mağdur olmaması için elimden gelen gayreti sarf edeceğim."