TV3 Televizyonunda Kadir Kaplanın hazırlayıp sunduğu ‘Diskur’ programına konuk olan Başkan Kahveci, Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüzüğü açısından ya da Milliyetçi Hareket Partisi'nin dünyaya bakış açısından yönetime gelen arkadaşlarının bir farklılık olmadığını ifade etti.
MHP Afyonkarahisar'da 18 ilçe kongresi tamamlandı
MHP Afyonkarahisar'da merkez ilçe dahil olmak üzere 18 ilçede gerçekleştirilen kongrelerin tamamlandığını belirten Ahmet Kahveci, kongre sürecinde yönetimlerin yaklaşık yüzde 70'inin değiştiğini söyledi. İlçe kongrelerinde çift liste çıkarmak isteyen bazı isimlerin daha sonra birleştiğini ifade eden Kahveci, herhangi bir kırgınlık ve dargınlık yaşanmadan kongrelerin tamamlandığını belirtti.
Kahveci, "18 ilçede çift liste çıkartmak isteyen arkadaşlarımızın yüzde 80'i birleşti. Herhangi bir kırgınlık ve dargınlık yaşamadan ilçe kongrelerimizi tamamladık" dedi. Kongreler sonucunda göreve gelen isimlerin MHP'nin tüzüğü ve siyasi anlayışı açısından önceki yönetimlerden farklı bir çizgide olmadığını belirten Kahveci, teşkilat içerisinde birlik ve bütünlüğün korunduğunu ifade etti.

İlçe başkanlarının yaş ortalamasına dikkat çekti
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, kongreler sonucunda göreve gelen ilçe başkanlarının eğitim ve yaş profiline ilişkin de bilgi verdi.
İlçe başkanlarının yaklaşık yüzde 90'ının üniversite mezunu olduğunu söyleyen Kahveci, yaş ortalamasının ise 40-45 seviyesini geçmeyeceğini düşündüğünü ifade etti. Kahveci, teşkilatlarda farklı yaş gruplarından isimlerin görev aldığını belirterek, 25 yaşındaki ilçe başkanlarının yanı sıra 60 yaşın üzerinde ilçe başkanlarının da bulunduğunu söyledi.
Kahveci: “İl başkanlığına yeniden adayım”
Afyonkarahisar'daki tüm ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözlerin il kongresine çevrildiğini belirten Kahveci, eylül ayında yapılması planlanan il kongresi için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Kendisinin il başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıklayan Kahveci, şu ana kadar başka bir adaylık açıklaması duymadığını belirtti.
Kahveci, MHP içerisinde il başkanlığı görevini üstlenebilecek çok sayıda kişinin bulunduğunu ifade ederek, başka bir aday çıkması halinde bunun demokratik bir süreç olduğunu ve aday olacak kişiyi tebrik edeceğini söyledi.

"İl başkanlarının olmayışı dezavantajdır"
Afyonkarahisar'da bazı siyasi partilerin il başkanlıklarının boş bulunmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Ahmet Kahveci, bunun siyasi partiler açısından avantaj olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Kahveci, MHP açısından diğer siyasi partilerin il başkanlarının bulunup bulunmamasının bir avantaj ya da dezavantaj olarak görülmediğini belirterek, Afyonkarahisar'daki tüm siyasi partilerin il başkanlarının görevlerinin başında olması gerektiğini ifade etti.
Türkiye'de siyasi gündemin hızlı şekilde değiştiğini söyleyen Kahveci, siyasi partilerin kendi görüşlerini vatandaşlara aktarabilmeleri için teşkilatlarının başında il başkanlarının bulunmasının önemli olduğunu belirtti.
Kahveci, siyasi partilerin bölündüğü ve yeni siyasi oluşumların ortaya çıktığı bir dönemde il başkanlıklarının en kısa sürede oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
Çerçeve Yasa tartışmalarına ilişkin açıklama
Programda TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 12 maddelik Çerçeve Yasa'ya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kahveci, yasaya yönelik eleştirilerin bir bölümünün maddeler okunmadan yapıldığını öne sürdü. Kahveci, yasanın ülkenin bölünmesine yol açacağı yönündeki iddialara katılmadığını belirterek, 12 maddelik düzenlemenin ayrıntılı şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi.
Siyasi partilerin seçim bölgelerindeki tepkilere göre tutum belirlemek yerine, vatandaşın ne istediğini dikkate alması ve kamuoyuna düzenlemenin içeriğini anlatması gerektiğini ifade eden Kahveci, bazı çevrelerin vatandaşların kafasını karıştırdığını ileri sürdü.

"Anayasanın ilk dört maddesi değişmedi"
Çerçeve Yasa kapsamında kamuoyunda çeşitli iddiaların gündeme getirildiğini belirten Kahveci, anayasanın ilk dört maddesinin değişmediğini, özerklik getirilmediğini ve ülke topraklarının bölünmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığını savundu. Kahveci, düzenleme kapsamında Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasının söz konusu olmadığını belirterek, Kandil'deki örgüt yöneticileri ile terör eylemlerine karışmış üst düzey yöneticilerin de düzenlemeden faydalanamayacağını söyledi. 2005 yılında Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişikliğin düzenlemede dikkate alındığını belirten Kahveci, düzenlemenin bir af niteliğinde olmadığını ifade etti.
"Terör örgütüne af yok"
Çerçeve Yasa'nın terör örgütüne yönelik bir af getirmediğini savunan Kahveci, düzenlemenin belirli şartları taşıyan kişiler açısından denetimli serbestlik kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kahveci, düzenlemeden yararlanabilecek kişilerin sicillerinin tamamen temizlenmeyeceğini ve yeniden terör örgütüyle bağlantılı bir eyleme karışmaları halinde cezai süreçlerin devam edeceğini belirtti. Şehit ve gazilerin haklarının korunmasının önemine dikkat çeken Kahveci, MHP olarak şehit ve gazi ailelerini üzecek herhangi bir girişimin içerisinde olmayacaklarını ifade etti.
"Amaç terörü ülke gündeminden çıkarmak"
Türkiye'nin yaklaşık 50 yıldır terörle mücadele ettiğini belirten Kahveci, terörün sona erdirilmesi halinde ülke kaynaklarının farklı alanlara yönlendirilebileceğini söyledi. Kahveci, terör nedeniyle yaşanan can kayıplarının sona ermesi, güvenlik harcamalarının azalması ve ülkenin ekonomik kalkınmasına daha fazla kaynak ayrılması amacıyla terörün ülke gündeminden çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.
Kahveci, Çerçeve Yasa'nın ülkenin üniter devlet yapısını, birlik ve bütünlüğünü bozacak herhangi bir hüküm içermesi halinde bunun açık şekilde ortaya konulması gerektiğini söyledi.
"Maddeleri tek tek açıklasınlar"
Çerçeve Yasa'ya yönelik eleştirilerde bulunan siyasi aktörlerin, hangi maddenin hangi sonucu doğuracağını kamuoyuna açık şekilde anlatması gerektiğini belirten Kahveci, vatandaşların yanlış bilgilerle yönlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Kahveci, devletin değişen koşulları değerlendirmesi, olası tehditleri önceden görmesi ve ülkenin geleceği açısından ortaya çıkan fırsatları değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci'nin açıklamaları, eylül ayında yapılması beklenen MHP Afyonkarahisar İl Kongresi öncesinde teşkilatın kongre sürecine ilişkin değerlendirmeleri ve Çerçeve Yasa'ya yönelik görüşleriyle gündeme geldi.
Next





