Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda (ATB) yaklaşan organ seçimleri öncesinde yönetim düzeyindeki hareketlilik ve rekabet tırmanıyor. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, seçim sürecine ve oda içerisindeki yeni oluşumlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Seçim atmosferinin son dönemde beklenmedik bir yöne kaydığını vurgulayan Mühsürler, daha önce rakip çıkmayacağı yönünde bir tablo olduğunu ancak son aylarda farklı bir grubun çalışma yürüttüğünü ifade etti.
“Birlik Sanıyorduk, 3 Ay Önceden Çalışma Başlatmışlar”
Seçim yarışındaki son gelişmeleri değerlendiren Mühsürler, daha önce birlik ve beraberlik mesajı veren bazı isimlerin tutum değiştirdiğini belirtti. Yaşanan sürece ilişkin konuşan Mühsürler, şu ifadeleri kullandı:
“Rakip yok derken rakip çıktı. Şimdi 15 Temmuz darbesi değil de 80 ihtilali gibi ihtilal yapacaklarmış. Arkadaşlarla beraber böyle muhabbet ederken, konuşurken; ‘Biz hep arkadaşlar,’ dedim, ‘birlik, beraberlik içinde miyiz?’ O adamlar dedi ‘Tamam, sıkıntı yok.’ Ama bir baktık ki 3 ay evvelinden et sektörü değil, başka kurumlarda ‘Beraber çalışalım, beraber çalışalım,’ denildi.”
“İlk Defa Satıldığımı Görüyorum, Şu An Şok Oldum”
Açıklamasında beklenmedik bir yapılanmayla karşılaştığını ve bu durumu "kalkışma" olarak gördüğünü dile getiren Mühsürler, kişisel duruşuna ve 61 yıllık hayat tecrübesine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir baktık ki kalkışma var. Ondan sonra yeniden... Yani şimdi bir insanda farklı bir şey olması lazım yani; anlatmak istemiyorum da... Onun için çok şey... 15 gün çok hızlı bir şekilde çalışmam lazım. Hayatım boyunca, yaşım 61; neysem o. Ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün dendiği gibi. Ben hayatım boyunca adam satmadım. İlk defa satıldığımı görüyorum ve şu anda da şok oldum.”
Ziyaretine gelen siyasi parti il başkanına duyduğu saygıyı da dile getiren Mühsürler, “O yüzden, onun için İl Başkanımız da ben çok sevdiğim ağabeyimizdir, ben saygıda her zaman kusur etmem. Onun için daha farklı ağırlamak isterdik. Bize borsalara geldiği zaman ticaret odaları, borsalar ağırlamaktan gurur duyar, zevk alır. O yüzden hakkınızı helal edin bu konuda” dedi.
“2009’da Bir Paspas Bir Otomobil Vardı, Şahsi Kefaletimle İmza Attım”
Göreve geldiği 2009 yılından bu yana borsanın katettiği ekonomik mesafeyi rakamlar ve geçmiş dönem örnekleriyle özetleyen ATB Başkanı Mühsürler, finansal riskler alarak kurumu büyüttüklerini savundu:
“2009, en son teslim almada; bir tane passat, bir tane Caravelle vardı. Yemedik yedirmedik, çalmadık çaldırmadık. Şu anda Afyon Ticaret Borsası, sizin Balıkesir Ticaret Borsası'nı 10'a katlayacak bir servete ve güce sahip. Eksi bir buçuk trilyona şahsi kefaletimle imzaları attık yani burada. Ziraat Bankası'na şahsi kefaletimle... Oğlanlar duysa zaten beni beyaz gömlek... Belki de başkanlıktan edeceklerdi.”
“Koltuktan Bir Şey Almadım, Koltuğa Bir Şeyler Verdim”
Basında yer alan “üyeler değişim istiyor” yönündeki ifadelere de yanıt veren Mühsürler, borsayı ticari bir anlayışla ve güçlü bir ekiple yönettiklerini söyledi. Makam kaygısı taşımadığını belirten Mühsürler, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Ticari zihniyetle yönettik. Ekibim çok güzeldi. Arkadaşlar bugün basında bir basın açıklaması yapmış da, biraz öyle dediği için... Yani ‘Üyeler istemiyor’ gibi, yani değiştirelim de benden iyisi varsa buyursun. Buyursun. Yani onun için çok da meraklı değilim. Ben koltuktan bir şey almadım, koltuğa bir şeyler verdim. Bir de bizim çok benim geleneksel bir sözüm var: Annemizin adıyla anılmıyoruz, biz analarımızdan doğduk.”
Next



