Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Kocatepe Gazetesini ziyaretinde Masterchef'in Kocatepe Programıyla ilgili konuştu.



Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, MasterChef programının Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyleyerek, “Program ortalama 40 milyon kişi tarafından izlenildi. İnternet ve tekrar yayınlarla 60 milyon kişiye ulaşıldı. Programın Kocatepe’de çekilmesini Acun Medya istedi” dedi

Belediye tarafından düzenlenen Zafer Haftası etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, ayrıca Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen MasterChef yarışmasının detaylarını da anlattı.



İhsah Akar, programın Afyonkarahisar çekimleri için MasterChef yetkililerine 8 ayrı yer önerdiklerini ancak Acun Medya’nın programın Kocatepe’de çekilmesini istediğini dile getirerek, “MasterChef’ programını Ekim ayında da yapabilirdik. Ama biz istedik ki Zafer Haftası’na yetişsin. Onlar da Kocatepe’yi öngördüler. İzinleri de kendileri aldılar, çok da uygun oldu.” diye konuştu.



MasterChef programının ardından aldıkları mesajların kendilerini duygulandırdığını ifade eden Akar, “Bilindiği üzere reyting değerleri farklı yöntemlerle ölçülüyor. MasterChef programı ise ülke genelinde en çok izlenen yapımlardan biri. İzlenme oranları edindiğimiz bilgilere göre 40 milyon üstünde ama tekrar yayınlar ve internet ortamıyla birlikte bu rakam 60 milyonu geçti. Bu büyük bir rakam. Yaz mevsiminde insanların evlerinde oturup programı izlemesi önemli bir şey. Programın ardından bizi duygulandıran konularda oldu. Yurt dışındaki, il dışındaki Afyonkarahisarlılar’dan duygu dolu mesajlar aldık. Gurbete olan bir kızımız belediyemizin sosyal medya hesabına yorum yazmış, ‘Yıllar sonra Afyonkarahisar ile ilgili güzel bir çalışma oldu, gözlerim yaşardı. Neredeyse ağlayacaktım.’ diye. Bu Afyonlu olma bilincini de artırdı.” dedi.



 Akar'la birlikte ziyarete Basın Yayın Birim Sorumlusu Ahmet Çoban, personel Şükrü Çubuk da katıldı. Belediye heyetini Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın ağırladı.