Afyonspor takımdaki ödeme sorunu ve ayrılan futbolcular nedeniyle yaşanan sorunlardan dolayı sıkıntılı çıktığı bir maçta onur mücadelesi vererek güzel bir galibiyete imza attı. Deplasman tribününün neredeyse dolu olduğu maçta Afyonspor taraftarının maça ilgisi yetersizdi. Taraftar guruplarının çağrılarına rağmen, yaklaşık 2 bin seyirci vardı stadyumda.

Afyonspor maça hızlı başladı oyunu rakip yarı sahaya yıktı, savunmayı çok önde kurdu, bu nedenle rakibe de bir çok pozisyon verdi. Özellikle savunma arkasına ve aradan atılan toplar ilk yarıda kalemizde ciddi pozisyonlar oluşturdu. Kaleci Boran ve savunmamız başarılıydı. Afyonspor ilk yarıda bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarı takımımızda, Mustafa Erkasap hamlesi geldi, ardından Mustafa Özbay, Burak Topçu değişikliği takımı daha organize hale getirdi. Sağlı sollu ataklar golü getirdi. Erkasap’ın kullandığı köşe atışını Bartu kafayla filelere gönderdi ve statta büyük coşku oluştu.

Maçın sonlarına doğru kontraatağı iyi değerlendiren Enes Erdem kalecinin yanından plase bir vuruşla farkı ikiye çıkardı ve maçta bu skorla sona erdi. Maçın oyuncusu Bartu Göçmen’di diğer oyuncularımız da ellerinden geleni yaptılar onurlu bir şekilde mücadele ettiler.

Kolay değil para almadan top oynamak. Afyonspor camiasına yakışmıyor bu durum. Oyuncularının parasını verememek şehir adına utanç verici bir durum. Bu mesuliyet sadece yönetime yüklenemez, onları  şehrin önde gelenleri, iş adamları ve büyük oteller desteklemeliler. Bir an önce bu sorun çözülmeli oyuncular, teknik ekip ve çalışanlar hak ettikleri paraları almalılar yoksa takımda oyuncu kalmayacak. Takım iyi bir ivme yakalamışken yazık etmeyin bu takıma ve şehrin tek profesyonel takımına. Basketbol voleybol Süper Lig’den gitti, futbola da mı aynı akibeti yaşatacaksınız. Spor şehri spor turizmi diye o zaman bahsetmeyeceksiniz, tek profesyonel  takımı can çekişen bir spor şehri olabilir mi? Futbol kamuoyunda takımımızla ilgili ne değerlendirmeler yapılıyor, ben duyunca utancımdan yerin dibine geçiyorum. Yönetim tarafı, kendilerine vaat edildiği gibi, ödemelerin 1/3 ünün vaatçiler tarafından yapılmasını bekliyor, 2/3 ünü de biz ödeyelim diyorlar zaten yönetici kalmadı takımda şu anda 4 kişiyle yürüyor. Yönetim de şeffaf olmalı, çıkıp açıklama yapmalı, taraftar gurupları nezaket ölçüsünde defalarca çağrıda bulundular, her şey açık ve net ortaya konmalı. Olmuyorsa da bizden bu kadar deyip kulübü teslim etmeliler. İş çevresi ve yaz kamplarında futboldan milyonlarca lira kazanan otellerin takıma hiç katkısı yok. Somutlaştıralım bazı olayları: NG Hotels, hakemlerin forma kollarına verilen reklam milyonlarca liradır, birkaç milyon da Afyonspor için verseniz ne olur? Akrones, İkbal, Korel, Jura Hotel ve diğerleri..Park Afyon, Afium, Watermall gibi.. AVM ve işletmeler 1 er milyon Afyonspor için verseniz zenginliğinizden ne kaybedersiniz? Bu paraya kendinize bir otomobil almak isteseniz alamazsınız.

Yönetime de çağrı da bulunuyorum: Gerekirse taraftar guruplarının liderleriyle de sizden bir kişiyle, ben de gönüllü olarak katılırım Afyonspor için, bu tarz büyük işletmeleri ziyaret edelim ve takımımız için destek talep edelim, destekçiler direk kulübün hesabına yatırsınlar destek miktarlarını, bizler de sosyal medya ve basın yoluyla duyuralım Afyonkarahisar kamuoyuna, destek olanlar kim köstek olanlar kim?

Saygılarımla..

Lokman ÖZKUL-Spor Yazarı ve Yorumcu ([email protected])