Afyonkarahisar, çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Büyük Zafer’in 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde, TEKNOFEST’in Uluslararası Üniversiteler ve Liseler arası İHA Yarışmaları Afyonkarahisar’da Motokros Alanında an itibariyle yapılıyor.

            Gönül isterdi ki, TEKNOFEST’in büyük ve genel organizasyonun merkezi Afyonkarahisar olsun, ama TEKNOFEST’in bu organizasyonu da şehrimiz için büyük kazanım ve tecrübe oldu.

            İHA yarışmalarına lise kategorisinde Türkiye'nin farklı illerinden 120 takım, uluslararası ve üniversiteler kategorisinde de 5 farklı ülkeden ve Türkiye’den değişik illerinden 120 takım yarışıyor-yarıştı…

            Yani, ülkenin ve dünyanın farklı yerlerinden 3000 kişiyi Afyonkarahisar’da ağırladık.

            TEKNOFEST organizasyonları, milli teknoloji hamlemizin önemli bir mihenk ve gelişim taşı oldu. Yüzlerce liseli ve üniversiteli gencimiz, bu organizasyonlarda kendisini göstermeye, ifade etmeye çalışıyor. Ve bu öğrencilerimizin danışmanları…

            Kodlama, yazılım, İHA ve savunma teknolojileri; T3 Vakfı, Sayın Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK gibi ana bileşenlerle ülkemizde bir farkındalık yaratılarak geliştirilmeye çalışıyor. TEKNOFEST de bu çalışmaların merkezinde yer alan “marka” bir organizasyon.

             “Bir ülkede ne kadar çok spor ve siyaset konuşuluyorsa, o ülke o derece geri bırakılmak isteniyordur.” Bunu ben demiyorum, Batılı bilim adamları söylüyor. Öyleyse, bırakalım bu ülkede eğitim konuşulsun, sanat konuşulsun, bilim konuşulsun, teknoloji konuşulsun, TEKNOFEST konuşulsun… İşte bunun için milli ve yerli teknoloji hamlemizin ana bileşeni olan TEKNOFEST’i siyaset üstü görüyorum, TEKNOFEST’e yapılan yatırımları, harcanan paraları çok gerekli ve doğru bir yatırım olarak görüyorum, kim ki, bu ülkenin ve milletin geleceği olan yerli-milli teknolojisine yatırım yapıyorsa, destek oluyorsa, öncülük ediyorsa o baştacı edilmelidir. Kim ki, bu ülkenin  yetenekli gençlerine kodlama-yazılım-teknoloji gibi kritik alanlara yönlendirerek ülke adına sahip çıkıyorsa o baştacı edilmelidir...

               
TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Afyonkarahisar açılışında şunları söyledi: "Bugün insansız hava araçlarında alanında dünyanın bir numarası insansız hava araçlarını bu toprakların çocukları geliştirdi, bu ülkenin çocukları üretti ve onlar medeniyetimize bu başarıyı bu zaferi armağan ettiler. "

              Aynen öyle değil mi... Bu ülkede yerinde duramayan, üreten, geliştiren, fırtına gibi, fişek gibi, gözleri ışıl ışıl parlayan gençler var, çocuklar var. Bu gençlere T3, TEKNOFEST, TÜBİTAK, BİLSEM gibi marka organizasyonlar ile destek olmalı, yol göstermeli, doğru alanlara kanalize etmeliyiz. Ki hem bu ülke kazansın, hem bu gençler öğütüm sistemi içinde kaybolup gitmesin.

              Geçiyorum tekrar TEKNOFEST’in Afyonkarahisar ayağına…


              Başından sonuna kadar TEKNOFEST’in düzenlediği alandayım. Şunu rahatlıklar ve gururla söyleyebilirim ki: Afyonkarahisar, 3000’i aşkın kişinin katıldığı uluslararası bir yarışmanın organizasyonundan alnının akıyla çıkmıştır. Organizasyon alanı, programı, yemekleri, alandaki faaliyetleri, görsellik,  standları, katılımcıların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi, ikramları,  çalışanların ilgisi… Her yönüyle dört dörtlük bir organizasyon…

           TEKNOFEST’in başka bir ayağının yapıldığı Kütahya Altıntaş Zafer Havalimanından gelen organizasyonla ilgili olumsuz tepki ve haberlerden sonra Afyonkarahisar’ın organizasyondaki başarısı acizane beni oldukça memnun etti ve gururlandırdı.

              Afyonkarahisar, TEKNOFEST’in zorlu bir bölümünü başarmıştır ve artık kentimiz TEKNOFEST’in ana organizasyonlarını da yapabilecek arazi, saha, tesis, donanım, kalite ve kapasiteye sahiptir.

               TEKNOFEST organizasyonunun başından sonuna kadar, alanda ve alan dışında görev alan, emeği geçen tüm idari amirlere, memurlara, işçilere, emekçilere, ekip liderlerine, ekiplere, resmi özel kurumlara sonsuz teşekkürler.


[email protected]