Afyonkarahisar yolların geçiş noktası olması ve bölgeleri birbirine bağlamasından dolayı ülkemizin en önemli şehirlerinden. Zaferin, termalin, mermerin, lokumun, sucuğun, tarihin.. başşehirlerinden. Konya’dan sonra Mevleviliğin ikinci merkezi. Frig medeniyetinin merkezi. Kapadokya’dan sonra Peribacalarının ve doğal oluşumların en çok yer aldığı şehir.

Afyonkarahisar, Batı Anadolu’nun ve İç Ege’nin en önemli şehirlerinden birisi. Şu anda büyükşehir olmaya en yakın il.

Afyonkarahisar, Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’le büyük bir atılıma geçti. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’le uyumu da şehirde başarıyı ve birlikteliği getirdi. Şu günlerde Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da dünyanın en iyi pistinde yapılıyor. Dünya’da yaklaşık  2 milyar kişi şehrimizdeki bu yarışları izliyor. 8 gün sürecek olan  Motofest festivali ile şehirden ve şehir dışından gelenlere büyük bir şölen yaşatıldı. İnsanlar aileleri ile keyifli saatler yaşadılar, konserlerde sanatçılarla coştular, gönüllerince eğlendiler.



Afyonkarahisar spor turizminin de marka şehirlerinden. Kocatepe Spor Kompleksi ile Türkiye’nin en önemli kamp şehirlerinden. Her sene 50-60 takım şehirde misafir ediliyor bu sayı daha da artacaktır, önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapılıyor.

Gelelim Frig Vadisine ve yaklaşık 6.000 yıllık tarihi olan Ayazini’ne. Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir üçgeninde yer alan Frig Vadisi’nin en önemli merkezi şehrimizdir. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in girişimleri ile Frig Vadisi’nde çok büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Gün yüzüne çıkmamış tarihi eserler ve antik şehirler ortaya çıkarılıyor.

İscehisar’da tarihi kent ortaya çıkarıldı, çalışmalar devam ediyor, Kayıhan Kasabası Maltaş Tapınağı’nda çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerliyor derinlere inildikçe çok kıymetli eserler gün yüzüne çıkıyor. Frig Vadisi Emre Gölü’nde çalışmalar bitmek üzere. Muhteşem bir sosyal tesis de ortaya çıkıyor orada. Zafer Haftası’nda Frig Vadisi’nde ve Emre Gölü’nde onlarca balon uçuruldu muhteşem bir görsel şölen yaşandı. Kapadokya’dan sonra balonların uçurulduğu ikinci şehir oldu Afyonkarahisar.


 
Ayazini her gün yeni eserlerin, gizemlerin ortaya çıktığı metropolis. Turizmin yeni gözdelerinden. Yakında Ayazini’nde kitap fuarı da yapılacak, ziyaretçi akını olacak. Herkesi Ayazini’yi görmeye davet ediyorum.




Gazlıgöl ve Yaylabağı dünyanın en iyi termal sularından birinin bulunduğu termal bölge. Sandıklı şehri şifa. Akdağ muhteşem bir kanyona sahip, Yılkı atlarının gösterisi insanları büyülüyor. Oradaki bungalov evlerde doğa ile baş başa kalıyorsunuz. Emirdağ’da Hisar Köyü yakınlarında, Peygamber Efendimizin ehl-i beytimdendir dediği sahabelerden Selman-ı Farisi’nin yaklaşık 11 yıl yaşadığı tarihi şehir Ammuriye, Roma kaynaklarındaki ismiyle Amorium. Tarihi İpek ve Baharat yollarının en önemli merkezlerinden.



Kısacası Afyonkarahisar her yeriyle muhteşem bir hazine. Türkiye’de en çok ismi geçen şehirlerden. Şehrin kabuğunu kırmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e, Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e ve tüm emeği geçenlere şükranlarımızı arz ediyoruz.

Herkesi zaferin, termalin, mermerin, lokumun, sucuğun.. başşehri Afyonkarahisar’a bekliyoruz.

Lokman ÖZKUL
Eğitimci-Yazar
[email protected]