Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Ethem Kelekçi Mahallesi Muhtarı Ramazan Güçlü, mahalle sakinlerinin düğün, cenaze ve özel cemiyetlerinde mağduriyet yaşamaması adına muhtarlık bünyesinde kullanılmak üzere harekete geçti. Muhtar Güçlü, kendi imkanlarını kullanarak 400 adet plastik sandalye ile 40 adet masa satın alarak mahalle halkının ücretsiz kullanımına sundu.
3 ayda 50 aile kullandı, sayımda acı tablo ortaya çıktı
Muhtarlık bünyesindeki masa ve sandalyeler, 3 aylık süre zarfında yaklaşık 50 aile tarafından çeşitli organizasyonlar için teslim alındı. İhtiyaç sahiplerine eksiksiz ve sağlam şekilde verilen malzemelerin geri toplanmasının ardından envanter sayımı yapıldı. Yapılan envanter kontrolünde 400 sandalyeden geriye 285 sandalye, 40 masadan ise 30 masa kaldığı belirlendi. 115 sandalye ile 10 masanın kırıldığı ya da geri getirilmediği tespit edildi.

Kırık malzemeleri sağlamların arasına gizlemişler
Yapılan incelemelerde, malzemeleri teslim eden bazı kişilerin kullanım sırasında kırılan masa ve sandalyeleri yetkililerin fark etmemesi amacıyla sağlam olanların arasına gizleyerek teslim ettiği anlaşıldı.

"Emanete ve mahallemizin hakkına saygısızlıktır"
Yaşanan durum üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Ethem Kelekçi Mahallesi Muhtarı Ramazan Güçlü, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Vatandaşlarımızın iyi ve kötü gününde kolaylık olsun diye aldığımız masa ve sandalyelerimizi 3 ayda bu hale getirmek vicdana sığmaz. En azından kırılanın yerine yenisini alsaydınız ya da fark edilmesin diye sağlamların arasına katmasaydınız. Emin olun bu davranış emanete ve mahallemizin hakkına saygısızlıktır."
-İHA-

Next





