Lokman Özkul, Afyonspor - Amedspor maçını yorumladı...

 

Afyonspor ağır atmosfer altında geçen maçta, Amed Sportif Faaliyetler takımı ile 1-1 berabere kaldı. Maç öncesi Afyon çok gerildi buna hiç gerek yoktu. Sonuçta bir futbol maçına çıkıyoruz. Rakip takım taraftarları istenilmeyen hareketler yapıyor kendi evlerinde.

Geçen hafta Bursa maçında açılan sözüm ona bayraklar da Afyon taraftarı üzerinde milli duyguları harekete geçirdi. Bütün stat Türk Bayrakları ile donatıldı, maç öncesi Memleketim türküsü çalınarak bu tavırda olanlara cevap verildi. Buraya kadar her şey güzel. Demokratik tepkimizi ortaya koyduk. Maç içinde, sahaya sürekli atılan yabancı maddeler, istenilmeyen kötü tezahürat bunlar olmadı. Sahadaki futbolculara yönelik pkk dışarı şeklindeki tezahüratın da çok doğru olmadığını düşünüyorum. Onlar futbolcu, bugün bu takımda yarın başka takımda. Futbolu savaş ortamına çevirmemek gerekir. Güvenlik güçlerimiz pkk gibi.. terör örgütleriyle amansız mücadele ediyor. Bu örgütü veya örgütleri öven destekleyen varsa onlara da hukuk kuralları konuşuyor. PKK terör örgütünü lanetleyerek maçla ilgili yorumuma geçmek istiyorum:

Afyonspor maça iyi başladı, oyunu ataklara yönlendirdi. Ali ve Atakan etkili oynuyordu, İsmail Hakkı ve Alper onları destekliyordu. Nitekim 17.dakikada gol de geldi. Önce kazanılan penaltı kaleci tarafından kurtarıldı devam eden pozisyonda Olcay presle topu kazanarak Berat’a asist yaptı ve Berat da harika bir gol attı. İlk yarının sonuna kadar oyun üstünlüğü bizde idi. Onlar da pozisyon buldu bunlarda defansımız ve kaleci Anıl başarılıydı. Uzatmanın son anında bir an konsantrasyon bozukluğu gol yememize neden oldu. İkinci yarıya daha istekli başlayan konuk takımdı. Ciddi pozisyonlar da buldular bunlarda kalecimiz Anıl başarılıydı. İkinci yarı dengede giderken, rakip takımdan Oğuz yardımcı hakemin ikazı üzerine kırmızı kart gördü. On kişi kalan rakip karşısında penaltıyı da bulduk. İlk penaltıyı kaçıran Olcay bunu kullanmadı ve Ege topu direğin dibinden dışarı attı. Bu durumlarda ayağı çok iyi olan Kaan’ı aradı gözlerimiz sadece bu pozisyon için değil takıma katkı açısından daha önce oyuna alınmalıydı diye düşünüyorum.

 

Maç 1-1 berabere bitti ve bir puanla yetindik. Mütevazi genç bir kadromuz var, rakip bütçe ve oyuncu kalitesi açısından bizden oldukça önde. Bu gözden de değerlendirmek gerekir, elbette galibiyeti çok istiyorduk ama olmadı dünyanın sonu değil. Oyuncularımızı ve teknik heyeti demoralize etmek doğru değil. Maç sonu oyunculara ve Koray hocaya yönelik tepkileri doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Maç sonu yönetimin açıklamasını ağır bulanlar var. Büyük Afyonspor taraftarını tenzih ederek maalesef takımına zarar veren izleyiciler var. Özellikle izleyici diyorum çünkü taraftar takımına zarar vermez. Yine ceza kuruluna sevkedileceğiz ve cezalar gelecek belki saha kapatma. İnşallah olmaz ama realist bakarsak da uzak bir ihtimal değil. Çocukluğundan beri Afyonspor taraftarı olan ve tribünlerde olan bir kişi olarak, ne sahaya bir yabancı madde attım ne olumsuz bir tezahüratta bulundum. Taraftar takımına zarar vermeden takımını desteklemeli diye düşünüyorum yönetimin açıklamasına da bu gözle bakmak gerekir. 

Saygılarımla..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu