Afyonkarahisar’da TAG Martı uygulamasının hizmet haritasına dahil olmasının ardından taşımacılık sektöründe gündeme gelen tartışmalara ilişkin bir açıklama da Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Dere’den geldi. Ulaşım sektöründe teknolojik gelişmelerin yeni imkânlar sunduğunu belirten Dere, bu süreçte yasal düzenlemelerin, esnafın emeğinin ve vatandaşların güvenliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Dere, kentte faaliyet gösterecek ulaşım hizmetleri için adil, denetlenebilir ve eşit kurallara dayanan bir sistem oluşturulması çağrısında bulundu.
KEMAL DERE: TAKSİCİ ESNAFININ EMEĞİ KORUNMALI
Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Dere, Afyonkarahisar’da taksici ve şoför esnafının yeni ulaşım uygulamalarına ilişkin dile getirdiği endişelerin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bütün tarafların aynı hukuki yükümlülüklere tabi olması gerektiğini vurgulayan Dere, vergisini ödeyen, ruhsatını alan ve sigorta yükümlülüklerini yerine getiren esnafın emeğinin korunması gerektiğini söyledi.
Teknolojik gelişmelere karşı olmadıklarını ifade eden Dere, yeni ulaşım uygulamalarının mevcut esnafı haksız rekabetle karşı karşıya bırakmaması gerektiğini dile getirdi.
Dere, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yıllardır vergisini ödeyen, ruhsatını alan, sigorta ve diğer yükümlülüklerini yerine getirerek hizmet sunan taksici esnafımızın emeği korunmalıdır. Teknolojik gelişmelere karşı değiliz ancak yeni uygulamalar mevcut esnafımızı haksız rekabetle karşı karşıya bırakmamalıdır. Devletin görevi, bütün taraflar için adil ve denetlenebilir bir sistem oluşturmaktır.”
TAG MARTI TARTIŞMASINDA HUKUKİ BELİRSİZLİK VURGUSU
TAG Martı uygulaması üzerinden başlayan tartışmaların yalnızca taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren esnafın ekonomik geleceğini değil, ulaşım hizmetlerinin tabi olduğu hukuki çerçeveyi de ilgilendirdiğini belirten Kemal Dere, ilgili kurumların kamuoyunu açık ve anlaşılır biçimde bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti.
Afyonkarahisar’da hangi ulaşım uygulamalarının hangi şartlar altında faaliyet gösterebileceğinin netleştirilmesi gerektiğini kaydeden Dere, ticari taşımacılıkta ruhsat, vergi, sigorta ve denetim yükümlülükleri konusunda belirsizlik bulunmaması gerektiğine dikkat çekti.
Hukuki süreçlerin devam etmesi durumunda bu süreçlerin sonuçlarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Dere, kamu otoritesinin mevcut mevzuatı uygularken eşitlik ilkesini esas alması gerektiğini söyledi.
Dere, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:
“Afyonkarahisar'da hangi ulaşım uygulamasının hangi şartlarda faaliyet gösterebileceği açıkça ortaya konulmalıdır. Ticari taşımacılıkta ruhsat, vergi, sigorta ve denetim yükümlülükleri konusunda belirsizliğe yer bırakılmamalıdır. Hukuki süreçler devam ediyorsa bunların sonucuna saygı duyulmalı, kamu otoritesi de mevcut mevzuatın uygulanmasında eşitlik ilkesini esas almalıdır.”
YOLCU GÜVENLİĞİ VE SÜRÜCÜ YETERLİLİĞİ ÖN PLANDA OLMALI
Ulaşım hizmetlerinde ekonomik koşulların yanı sıra yolcu güvenliğinin de önem taşıdığını belirten Kemal Dere, taşımacılık faaliyetlerinde kullanılan araçların ve sürücülerin gerekli güvenlik şartlarını karşılaması gerektiğini vurguladı.
Vatandaşların ulaşım hizmetlerinden yararlanırken güvenl
Next





