İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz'ın CHP Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'a yönelik hakaret içeren sözlerine sert bir dille karşılık verdi. Mısırlıoğlu, Mumyakmaz'ı edepli olmaya ve siyasetin ahlak kurallarına uymaya çağırdı.

AK Partili kadınlar, Filistinli annelerin sesi oldu AK Partili kadınlar, Filistinli annelerin sesi oldu

Mısırlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, siyasetin belirli bir çizgide devam etmesi ve ahlak değerlerinden uzaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. "Siyaset eğer birinin kalıbına uygun değilse o kişi sırf koltuk sevdası yüzünden bir göreve getirilmemelidir. Siyaset her şeyden önce ahlaklı olmak, layık olmak demektir." diyen Mısırlıoğlu, Mumyakmaz'ın sözlerinin AKP'nin siyasi kültürüne de yakışmadığını belirtti. "Tahmin ediyorum ki AKP de bu şahsın kendi siyasi kültürlerine layık olmadığını düşünecek ve ivedilikle görevine son verecektir." ifadelerini kullandı.

Mısırlıoğlu, hiç kimsenin kimsenin annesine, kardeşine, evladına, eşine ya da ailesinden başka bir kişiye dil uzatacak kadar küstah ve ahlaksız olmamalı, o kişilerin siyaset yapmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Açıklamasında empati vurgusu yapan Mısırlıoğlu, "Bu düpedüz alçaklık, edepsizliktir. Her şeyden önce karşınızdakinin bir kadın olduğunu unutmayın! Hepimizin ailesi var. Herhangi birinin sizin ananıza bacınıza eşinize laf etmesine nasıl tahammül edemezseniz siz de başkasına böyle yaklaşmayacaksınız. Bu şahsı edepli olmaya, AKP'yi de üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum." dedi.

#iyiparti #afyonkarahisar #burcuköksal #serkanmumyakmaz #siyaset #ahlak