Gazeteci Mehmet Emin Güzbey’den, Başkan Burcu Köksal ve eşiyle ilgili iddialara net mesaj: “Varsa deliliniz açıklayın”

Afyonkarahisar’da son günlerde Belediye Başkanı Burcu Köksal ve eşi Yasin Köksal hakkında ortaya atılan iddialara, Odak Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Emin Güzbey sert bir yazıyla yanıt verdi. Güzbey, “Eğer ellerinizde bir delil varsa kamuoyuyla paylaşın. İftira atmanın büyük bir vebali var” dedi.


📌 “Varsa açıklayın… Yoksa susun”

Deneyimli gazeteci Mehmet Emin Güzbey, kaleme aldığı köşe yazısında Afyonkarahisar Valisi, milletvekilleri, başsavcı, güvenlik birimleri, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve basın mensuplarına seslenerek şu çağrıda bulundu:

“Belediye Başkanımız Burcu Köksal ve eşi Yasin Köksal’ın yasadışı bir konuya bulaştıklarına dair elinizde bir delil, belge varsa bunu açıklayın.
Eğer dava veya soruşturma varsa kamuoyuna duyurun.
Varsa gözaltına alın.
Yoksa bu iftira kampanyasına bir son verin.”

Güzbey, bazı çevrelerin asılsız iddiaları sürekli yayarak kendi yalanlarına inanır hale geldiğini ve bunun “büyük bir günah” olduğunu vurguladı.

Afyon Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Engelliler Günü Programı düzenlendi
Afyon Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Engelliler Günü Programı düzenlendi
İçeriği Görüntüle

⚖️ “Bir tane soruşturma var, o da arsa devriyle ilgili”

Yazısında somut bir noktaya da dikkat çeken Güzbey, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Başkan Burcu Köksal hakkında yalnızca bir soruşturma izni verildiğini belirtti.

Bu soruşturmanın, Yüntaş’a devredilen arsa konusuyla ilgili olduğunu ifade eden Güzbey, “Bu konuda Başkan Köksal’a denilebilecek en ufak bir söz yok. Çünkü Asliye Hukuk Mahkemesi ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gelen resmi fiyatlara göre işlem yapılmış” dedi.


🧭 “FETÖ taktiği: İtibarsızlaştırma operasyonu”

Güzbey, iddiaları gündeme getiren çevrelerin “itibarsızlaştırma” amacı güttüğünü ileri sürdü.

“FETÖ taktiği uyguluyorlar. Çamur at, yapışmasa da izi kalsın. Amaç belli: Burcu Köksal’ı yıpratmak, kamuoyunu manipüle etmek.”

Güzbey, son olarak topluma sağduyu çağrısında bulunarak “Varsa somut bilgi açıklansın, yoksa iftira kampanyalarıyla bir insanın itibarı zedelenmesin” ifadelerini kullandı.


🏷️ Etiketler:

#Afyonkarahisar #BurcuKöksal #MehmetEminGüzbey #AfyonBelediyesi #SiyasiGündem #YasinKöksal #İftira #Yuntaş #ArsaDevir #FETÖTaktiği #Asayiş #Kamuoyu #SiyasetHaberleri