AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Menteş açıklamasında, “CHP’de liyakat anlayışı CHP’li olmak zorunluluğuna tabi olmaktan başka bir şey değildir. Eğer CHP’liyseniz eğitim seviyeniz, ehliyet ve tecrübe konusu hiçbir anlam ifade etmemekte CHP parti üyeliğinizle liyakat sahibi olabilmektesiniz” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında İl Başkanı Hüseyin Menteş’e Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz ve Belediye Meclis Üyesi Bülent Eser eşlik ettiler.

“Değerli basın mensupları kıymetli hemşehrilerim, gündemi değerlendirmek adına bir araya geldiğimiz toplantımıza hoş geldiniz. 31 Mart seçimleri akabinde halkımızın takdiri ile göreve gelen CHP’li Burcu Köksal CHP’nin klasik, keyfiyetçi anlayış ve uygulamalarla görevine başlamış ve ilk işi vaatleri değil evlerine bir lokma ekmek götüren belediye personellerini topyekûn suçlamak suretiyle herkesi zan altında bırakmış ve kendince bir kılıf hazırlayarak Afyonkarahisar’a hizmet eden tüm personelleri hedef tahtasına koymuştur. "Herkesin içi rahat olsun, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağıma anne sözü veriyorum” diyen ve bu sözünü iki haftada unutan CHP’li Burcu Köksal, çok sayıda yöneticiyi işinden etmiş, yüzlerce personeli de mobbing uygulamak suretiyle kendileriyle alakası olmayan birimlere sürerek, adeta kendiniz çıkın mesajı vermiş ve istifa etmeyi zorlamıştır. Sonra da belediye personelleri için “bankamatik memuru” ifadesi ile aşağılamış, yıllarca mesaisine bir dakika bile gecikmemiş çalışanları küçümseyici bir dil ile rencide etmiştir. Afyonkarahisar belediyesinde bankamatik memuru arayanlar personel takip sisteminden ya bihaber ya da personel çıkarmanın kılıfını aramaktadırlar. CHP’li Burcu Köksal’ın bankamatik memuru olduğunu iddia ettiği personel var ise bunu ispatla mükelleftir. Bu yaklaşımlar belediye personeline adeta savaş açıldığını ve belediye personelinin, belediye başkanı tarafından çirkin bir saldırı altında olduğunun ispatıdır. Bir insanın belediye başkanı olması herkese iftira, hakaret ve çirkin bir saldırıda bulunabileceğini anlamını taşımamaktadır. CHP’li Burcu Köksal iddialarında eğer samimi ise şu soruya cevap vermek zorundadır; eğer kişi bankamatik personeli ise çıkışını vermek yerine neden yerini değiştiriyorsunuz? Tıpkı İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı gibi kendilerince gerekçe hazırlamış ve görüldüğü üzere ilk işleri zulüm ve işkence yapmak olmuştur. “İthal personel almayacağım” diyenler Afyonkarahisar’ın evlatlarına zulmederken, sanki bu şehirde çalışacak insan kalmamış gibi dışarıdan personel getirmiş ve Afyonkarahisar’ın evlatlarına da dolaylı yoldan kapıyı göstermiştir. Daha dün “evladımın hakkını nasıl koruyorsam belediye personelinin hakkını da öyle koruyacağım” diyenler, tek gayesi Afyonkarahisar’a hizmet, evine ve çocuklarına bir lokma ekmek götürmek olan belediye personeli için iftiraya varan ifadeler kullanmış ve CHP zihniyetinin klasik, iki yüzlü siyasi ahlaksızlığının canlı örneğini sunmuştur.

İYİ Parti'de 4 aday yarışıyor İYİ Parti'de 4 aday yarışıyor

 Değerli hemşerilerim klasik CHP’nin Belediye Başkanı Burcu Köksal iki haftada fabrika ayarlarına dönmüş, CHP zihniyeti olarak hizmete değil hizmet kılıfıyla şımarıklığa talip olduklarını bir kez daha sergilemiştir. Verdikleri anne sözünü unutan ilk işimiz sürgüne gönderilenleri geri getirmek diyenlerin ilk işi, çalışanları sürgüne göndermek ve mobbingle işten çıkarmanın kılıfını hazırlamak olmuştur. Sürekli olarak dillerine liyakat lafını dolayanların, yıllarca çalıştıkları işlerinden mühendis olanları bir günde park bahçelere beden işçisi olarak sürgüne göndermesi iki yüzlülüklerini göstermektedir. Yarın işten çıkarılacağı korkusuyla evlerine götürdükleri bir lokma ekmeği kendilerine çok gören bir zihniyetle baş başa olmanın korkusuyla yaşamak zorunda kalan Afyonkarahisar belediyesi personeli çaresizce sürgün sırasını beklemektedir. Akıllarınca bu konuyu gündem dışı yapmak için ortaya farklı iddialar atanlar bu zulmün üstünün örtülmesini hedeflemekte ve milletin aklıyla alay etmekte, resmen belediye personeli ile dalga geçmektedir. “Elim kırılaydı da oy vermeyeydim” diyerek sitem eden kardeşlerimizin AK Parti olarak her zaman yanlarında ve destekçisi olduğumuzu bilmenizi isterim. Bir gecede çok sayıda liyakatli müdürü görevinden eden, bugün de yaklaşık 300 personeli sürgüne gönderen bu zihniyetin mumu görünen o ki yatsıyı bile bulmadan sönmüş bulunuyor. Sayın Burcu Köksal’ın bir an önce bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Zulümle abad olunmaz düsturuna inanan bizler asla çalışanlarımızı yalnız bırakmayacak her zaman hukuki ve Siyasi anlamda destekçisi olacağız.

Sürekli olarak liyakati dilinden düşürmeyenler kendi beldesinde halkın takdirini kazanamamış ve seçilememiş birini henüz ön lisans mezunu olan bir kişiyi Afyonkarahisar Belediye Başkan yardımcılığı görevlerine getirilmesi de sürekli gündemde tuttuğunuz liyakatın hangi kısmıdır? CHP’de liyakat anlayışı CHP’li olmak zorunluluğuna tabi olmaktan başka bir şey değildir. Eğer CHP’liyseniz eğitim seviyeniz, ehliyet ve tecrübe konusu hiçbir anlam ifade etmemekte CHP parti üyeliğinizle liyakat sahibi olabilmektesiniz.

Değiştirilen ve görevinden alınan idareci ve personelin ılımlı ve mütedeyyin kesimden olması da bu insanların bu kesime bakışının ne derece öfke dolu olduğunu bir kez daha göstermektedir.

CHP’li Burcu Köksal’ın şovenist yaklaşımları gündemde kalarak aziz milletimizin tepki göstereceği konuların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir.

Bütün bunlarla birlikte belediyedeki yetkili sendikanın üyeleri üzerinde kurulan baskı, demokrasi çığırtkanlıklarının ne derece samimiyetsiz olduğunu bir kez daha sergilemiştir.

Değerli basın mensupları, ⁠Afyonkarahisar belediyesi genel bütçesi yaklaşık olarak tahmini 3 milyar olmakla birlikte bu rakam yönetim becerisinin kaynak üretimi ile 4 milyar liraya çıkabilecektir. Gelir bütçesine karşılık borcun da oranı yüzde 15’tir. Bu, meclis kararı ile de karara bağlanmış bir karardır. Kendilerine bu noktada tavsiyemiz, meclis kararlarını okuması ve sözde liyakatli ekibinin yanlış yönlendirmelerinin önüne geçmesi yönünde olacaktır. Sadece son hafta iptal edilen arsa satışlarının etik bulunmaması için iptal edilen satışlar, borcun tamamını kapatmaya yetecek orandadır. Afyon belediyesinin sadece bir ilçe belediyesi kadar borcu vardır, bunu da gerekçe göstermek, 5 yıl sürecek beceriksizliğin, projesizliğin ve bir çivi çakmamanın yolunu açmak demektir” ifadelerine yer verdi.