Suudi Arabistan’da umre ve hac ibadetini yapmak isteyenlerin ülkeye girişlerde PCR, aşı ve karantina şartının kaldırıldığı açıklandı. Ayrıca, bu yıl hac yapmak isteyen kişi sayısı 1 milyona çıkarıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, Suudi Arabistan’da umre ve hac ziyaretleri için ülkeye girişlerde PCR, aşı ve karantina şartının kalktığını söyledi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı’nın, aşı yaptırmamış hacı adaylarının ve ziyaretçilerin her türlü vize ile Suudi Arabistan'a girişlerine izin verileceği bilgisinin de kendilerine ulaştığını belirtti.

Eker, “Suudi Arabistan hac ve umre için kısıtlamalarını kaldırdı. Bu yıl için Hac kararı çıktı. Suudi Arabistan bu yıl bir milyon hacı adayını kabul edecek. İki yıldır iş yapamayan hac-umre acentalarımız için memnuniyet verici bir gelişme. Sektörümüz için hayırlı olsun” dedi.

Eker açıklamasının sonunda Umre içinde Hac sonrasında iznin çıkacağını ve bu müjdeyi de Hac tarihine kadar vermeyi umduklarını söyledi.

1 MİLYONA ÇIKARILDI

Suudi Arabistan, bu yıl hac yapmak isteyen ülke içinden ve dışından gelecek kişi sayısını 1 milyona çıkardı.

Suudi Arabistan, COVID-19 salgını sebebiyle 2020 yılında sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti. Geçen yıl da ülke içinden 60 bin kişiyi kabul eden Suudi Arabistan, yurt dışından kimsenin alınmayacağını duyurmuştu.