Afyon'da MXGP ve Motofest heyecanı yaşanacak Afyon'da MXGP ve Motofest heyecanı yaşanacak

Programa, Sandıklı Kaymakamı Önder Çengel, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Sandıklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Araz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Ayhan ve Yasin Filiz, Asker Alma Başkanı Ramazan Yılmaz da katıldı. Öğrenciler çeşitli alanlarda testlere tabi tutuldu.

İsmail Hakkı Kasapoğlu, programda yaptığı açıklamada, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı'nın amacının spora yatkınlığı olan öğrencileri erken yaşta keşfedip, milli takımlar ve ilgili spor başarıları için hazırlamak olduğunu belirtti. Kasapoğlu, Afyonkarahisar'ın tüm ilçelerinde taramaların devam ettiğini söyledi ve bugün Sandıklı'da 657 öğrencinin taramadan geçtiğini ifade etti. Kasapoğlu, bu program sayesinde birçok yeteneği keşfettiklerini ve onları spora yönlendirdiklerini vurgulayarak, gelecekte bu programın meyvelerini toplamaya devam edeceklerine inandığını dile getirdi.

Programa katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Yetenek Taraması'nda başarılı olan öğrenciler yıllık temel eğitim programına dahil edilecektir. Temel eğitimini tamamlayan öğrenciler, kapsamlı testlere tabi tutularak hangi spor branşına uygunolduğu belirlenecek ve ilgili branşa yönlendirilecektir. #Afyonkarahisar #SportifYetenekTaraması #SporaYönlendirme #Sandıklı #SporHizmetleri #GençlikveSporİlMüdürlüğü

Editör: Haber Merkezi