Tesiste ayrıca atıklardan en iyi şekilde yararlanarak 72 bin ton malzeme geri dönüşüm sürecine kazandırıldı. Tesis ayrıca enerji üretiminde de etkileyici bir performans sergiledi. İşlenen atıklardan 19.820 megavat saat elektrik enerjisi elde edildi ve yüksek ısı değerine sahip atıklar yakıt olarak kullanılarak 22 bin ton yakıt üretildi.

Organik atıkların ekonomiye kazandırılması hedefiyle 55 bin ton organik atık ayrıştırıldı. Tesise ait etkin atık yönetim stratejisi sayesinde 21 bin kamyon atık belirlenen bölgelerden toplanarak 3 bin tır vasıtasıyla taşındı. Bu sayede trafik yoğunluğu azaltıldı ve egzoz emisyonlarının azalmasına katkıda bulunuldu.

Sandıklı'da patates hasadı başladı Sandıklı'da patates hasadı başladı

Tesisteki özel tasarlanmış Tıbbi Atık Sterilizasyon ünitesi, yaklaşık 1.700 ton tıbbi atığın güvenli bir şekilde işlenip bertaraf edilmesini sağladı. Bu çaba, toplum sağlığına ve çevre korumasına yönelik büyük bir sorumluluk örneği olarak değerlendirildi. Bu çevreci atılımlar, kentin tüm sakinleri için temiz bir geleceğe katkıda bulunma hedefini taşıyor ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor.

#çevreciatıklar #geridönüşüm #sürdürülebilirlik #temizgelecek

Editör: Haber Merkezi