Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Mevlüt Karakaya, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'nda düzenlenen buluşmada, Türk-Amerikan ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler, Türkiye'nin BM'deki faaliyetleri ve vatandaşlarımızın sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Türkevi'nde ağırlanan milletvekilleri, vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkevi'nin önemli bir misyon yürüttüğünü belirten milletvekilleri, Türkiye'nin New York'taki temsilciliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Türkevi'nin yeni binasının inşaatının devam ettiğini hatırlatan milletvekilleri, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Türkevi'nin daha etkin bir şekilde faaliyet göstereceğini ifade ettiler.

Ülkü Ocakları'nda kadın hakları semineri Ülkü Ocakları'nda kadın hakları semineri

Milletvekilleri, BM toplantılarına katılmak üzere New York'a gelen diğer ülkelerin parlamento üyeleriyle de görüşmeler gerçekleştirdiklerini söylediler. Bu görüşmelerde Türkiye'nin dış politika vizyonu, terörle mücadele, mülteci sorunu, Kıbrıs meselesi, Suriye krizi ve diğer konuların ele alındığını aktaran milletvekilleri, Türkiye'nin BM'deki etkinliğinin artırılması için çalıştıklarını kaydettiler.

Milletvekilleri, New York'taki temaslarının sonunda Türkiye'ye döneceklerini bildirdiler.

Editör: Haber Merkezi