Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Gün FM'de Gazeteci İsmail Akar'ın hazırladığı Gündem Özel yayınında ilin meseleleri ile çocuklar ve gençlerin çalışmaları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Ortak Akıl Buluşmaları Afyonkarahisar'ı Bir araya getirdi!

Yiğitbaşı, Ortak Akıl Toplantıları adı altında düzenlenen buluşmalarda, ilin farklı kesimlerinden gelen insanların Afyonkarahisar'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiklerini belirtti. Bu toplantıların 6 gün sürdüğünü ve 16 başlık altında gerçekleştirildiğini söyledi. "Eğitimden sağlığa çok sayıda meseleleri konuştuk. Ben toplantılardan çok memnunum. Bir arada olmaya hepimizin çok ihtiyacı varmış. Bu toplantılara katılanlarda çok mutluydu. Birbiriyle tanışmayan, aynı konulara kafa yoran kişiler bir araya gelmiş oldular." dedi.

Yiğitbaşı, bu toplantıların şehrin tanıtımına da katkı sağladığını ifade etti. "Dışarıdan gelen hocalarımız da şehrimizi tanımış oldular. Etrafımızdaki büyük şehirlerdeki üniversitelerden akademisyenlerimiz geldi. Önümüzdeki süreçte arama konferansları yapacağız." diye konuştu.

Çocuklarımızın geleceği için ailelere büyük görev düşüyor

Yiğitbaşı, çocuk ve gençlerin yetişmesinde ailelerin önemine de değindi. "Aile, çocuklarımızın ilk eğitim aldığı yerdir. Ailede verilen değerler, sevgi ve saygı, çocuklarımızın hayatlarını şekillendirir. Ailelerimiz, çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal gelişimine destek olmalıdır. Çocuklarımızın geleceği için ailelere büyük görev düşüyor." şeklinde konuştu.

Eğitimde koordinasyonu ve iletişimi güçlendirmek için çalışmalarına devam ettiklerini

Eğitimde önemli bir ivme kazandıklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı, ilin eğitim seviyesinin her geçen gün arttığını ve başarı oranlarının yükseldiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl YKS'de, LGS'de birinciler çıkaran ve üniversite sınavlarında iyi dereceler elde eden öğrencilerin kendilerini gururlandırdığını belirten Yiğitbaşı, eğitimde koordinasyonu ve iletişimi güçlendirmek için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Önümüzdeki süreçte daha iyi sonuçlar alacaklarına inandığını dile getiren Yiğitbaşı, ailelere de önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Bir genci bir çocuğu en iyi anne anlar

Yiğitbaşı, 'Bir genci bir çocuğu en iyi anne anlar. O yüzden annelerimizin daha dikkatli ve duyarlı olması lazım. Birlikte ailece yapılan kahvaltı ve akşam yemeklerinin çok önemli olduğunu söylüyorum. Uzmanlar bunun çok yararlı olduğunu söylüyor. Bir süre bile olsa çocukların dijital ortamdan uzaklaşmaları lazım. Ben bunu evimizde de uygulamaya gayret ediyorum. Yetişkinler çocuklara doğru rol model olmalı' diye konuştu.

Asayişin, güvenliğin şehriyiz, Bu konuyu çok önemsiyoruz!

Vali Yiğitbaşı, okul çevrelerinde güvenlik tedbirlerinin artırıldığını da belirterek, sürücülere uyarılarda bulundu. 'Hem Jandarma hem de Emniyetimizin okul çevreleriyle ilgili tedbirleri ikinci yarıyılda da devam edecek. Velilerimizin de bu konuda bizlere destek olmalarını rica ediyoruz. Her anlamda okullarda denetimlerimiz sürüyor. Biz huzurun, asayişin, güvenliğin şehriyiz. Bu konuyu çok önemsiyoruz' dedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda devlet vatandaş işbirliğini önemsiyorum

Yiğitbaşı, uyuşturucu ile mücadele konusunda da Narko Anne projesinin önemine değindi. '2023-2024 Eğitim öğretim döneminin ilk yarısında okul servisleri kontrol edildi. Okulların açılması ile bu denetimlerimiz yine artarak devam edecek. Okul önünde sürekli tedbirleri de alıyoruz. Vatandaşlarımızın uyuşturucu ile mücadele de etkin rol alması lazım. Gördüğü veya şüphelendiği her durumda güvenlik güçlerine haber vermelerini istiyorum. Bu konuda devlet vatandaş işbirliğini önemsiyorum' diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele, akran zorbalığı, çocuklara cinsel istismar gibi meselelerde dikkatli ve duyarlı olmalıyız!

Vali Yiğitbaşı, son olarak basın mensuplarına da seslenerek, 'Uyuşturucu ile mücadele, akran zorbalığı, çocuklara cinsel istismar gibi meselelerde dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Basınımızın bu konularda toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme görevi var. Basınımızın desteğiyle bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum' dedi.

Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini dinliyoruz

Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, üniversite öğrencilerinin şehir hayatına katılımını artırmak için yaptıkları çalışmaları anlattı. İlimizdeki üniversitelerle ortak projeler yürüttüklerini belirten Yiğitbaşı, 'Valilik bünyesinde üniversiteden bir arkadaşımız görevlendirildi. Öğrenci toplulukları ile sürekli iletişim halindeyiz. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini dinliyoruz. Onların işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Erenler bölgesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşım sorununu çözmek için tüm kurumlarla işbirliği içindeyiz. Öğrencilerin şehir merkezine gelerek sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmalarını sağlamak istiyoruz.

Gençlerimizin spordan sanata her alanda donanımlı ve yetkin olmalarını hedefliyoruz.

Ayrıca Gençlik Merkezimizin çalışmaları da devam ediyor. Ortak akıl buluşmalarında devletimizin genç ve kadınlarımıza sunduğu destek ve imkanların yeterince bilinmediğini gördük. Bunların onlara daha etkili bir şekilde anlatılması gerekiyor. Üniversitelerdeki sosyal etkinlik kulüpleriyle de sık sık görüşüyoruz. Gençlik merkezimizde 12 kişilik bir grup oluşturan herkese istedikleri kursun açılması konusunda yardımcı oluyoruz. Gençlerimizin spordan sanata her alanda donanımlı ve yetkin olmalarını hedefliyoruz' diye konuştu.

Zafer Müzesini en kısa sürede halkımızın ziyaretine açmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

"Zafer Müzesi şehrimizin tarihi ve kültürel mirasının en önemli parçalarından biri. Bu müzeyi en kısa sürede halkımızın ziyaretine açmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bir whatsap grubu kurarak süreci yakından takip ediyoruz. Müzenin restorasyonu sırasında bazı aksaklıklar yaşandı. Seksenli yıllarda yapılan ek kirişler binanın yapısına zarar vermiş. Bu kirişleri sökerek binayı güçlendirdik. Şimdi son aşamadayız. Restorasyon ve teşrifat çalışmaları devam ediyor. Bu yaza bitirmeyi planlıyoruz. Bu müze şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun."

Afyonspor,Takımımızı şirketleştirerek daha profesyonel bir yapıya kavuşturmak istiyoruz.

"Afyonspor bizim şehrimizin gururu. Bu takımı desteklemek hepimizin görevi. Takımımızın maddi sıkıntıları var. Bu sıkıntıları aşmak için işadamlarımızdan, kamu kurumlarımızdan, taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Takımımızı şirketleştirerek daha profesyonel bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Önceki borçları yapılandırarak takımımızın önünü açmak istiyoruz. Takımımızın başarısı için elimizden geleni yapacağız."

Beşiktaş'ın bu sezon şampiyon olmasını çok istiyorum

"Ben ve ailem Beşiktaşlıyız. Babamdan bana, benden çocuklarıma geçen bir tutku bu. Beşiktaş'ın bu sezon şampiyon olmasını çok istiyorum. Ben de eskiden sporla ilgileniyordum. Basketbol ve voleybol oynadım. Sporun insan hayatında çok önemli bir yeri var. Sporu teşvik etmek için projelerimiz var."

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, program sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile bir araya geldi. Akar, Vali Çiçek'e katılımından dolayı teşekkür etti. Vali Çiçek de Gün FM'in başarılı yayınlarının devamını diledi. Vali Çiçek, Gün FM çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdiBir 7 kişi ve yazı görseli olabilir