İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımları için sunulan hibe desteği başvuruları devam ediyor.

Bu destekle, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan tesislere %50 hibe desteği sağlanacak. Hibe desteği, tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürüten işletmelerin yıllık enerji ihtiyaçlarının en az %51'ini, en fazla ise %110'unu karşılayacak kapasitede kurulacak yenilenebilir enerji üretim sistemlerini kapsıyor.

Başvuru yapılacak yatırım yerinin kırsal alanlarda, başvuru sahibinin mülkiyetinde ya da en az 7 yıl süreyle kiralanmış olması gerekiyor. Kırsal ekonomik altyapı yatırımları için 100 bin TL ile 3 milyon TL arasında, tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için ise 3 milyon TL ile 14 milyon TL arasında projeler için %50 hibe desteği sağlanacak.

Başvurular 19 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. Başvuruda bulunmak isteyenler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü veya İl Proje Yürütme Biriminden teknik destek ve detaylı bilgi alabilirler.

Başvuru için: https://hibedestek.tarimorman.gov.tr/Tarim/onlinebasvuru.aspx?tip=3

#KırsalKalkınma #HibeDestekleri #Tarım #Enerji