Afyonkarahisar'da yaklaşık 50 yıldır hizmet veren 1. Küçük Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşüm projesi için çağrıda bulunan Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, belediye başkan adaylarına seslendi. Dilek, şehrin çarpık yapılaşmasının önüne geçmek için konut alanlarının ortasında kalan ve ekonomik ömrünü tamamlamış durumdaki sanayi sitesinin modern bir şekilde yenilenmesini istedi.

Dilek, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'ın tarihi gelişimine değinerek, ilk sanayi dükkanlarının 2. Dumlupınar Caddesi'nde olduğunu, daha sonra marul tarlası olarak bilinen alanlara taşındıklarını ve 1960'ların sonunda 1. Küçük Sanayi Sitesi'nin inşaatına başlandığını hatırlattı. Dilek, "Bu sanayi sitemiz günümüzde konutların arasında kalmış, çarpık yapılaşma bu bölgede de kendini göstermiştir. Modern inşaat tekniklerinin katkısıyla kat yüksekliğinin kolayca attırılabileceği ve burada yapılacak dönüşümün hem dükkan sahiplerini hem de varsa mirasçılarını memnun edeceği bir proje geliştirilmesini öneriyoruz. Buradaki konut yapılaşması kentin modernleşmesine ve konut arzına olumlu katkı sağlayacaktır" dedi.

Dilek, yaklaşan yerel seçimler öncesi projelerini açıklayan belediye başkan adaylarının şehrin çarpık yapılaşması konusuna girmekten çekindiklerini de eleştirerek, "Bu konu şehrimizin geleceği için çok önemli. Adaylarımızdan bu konuya duyarlı olmalarını ve kentsel dönüşüm için somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Biz Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu.