Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Ortak Akıl Buluşmaları'nın 2. gününde Sanayi ve Üretim, Endüstriyel Kalkınma ve Kadın Girişimciler konularında oturumlar yapıldı. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı moderatörlüğünde gerçekleştirilen buluşmalarda, şehirde faaliyet gösteren iş insanları ve sanayiciler, şehirlerine ve sektörlerine ilişkin fikirlerini ve taleplerini dile getirdi. Özellikle nitelikli personel bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ifade eden sanayiciler, meslek liselerinden yetişecek ara elemanlara ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Büyük çaplı üretim yapan firmaların karşılaştığı sorunlar da gündeme taşındı. Ayrıca, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde devam eden genişleme çalışmalarının hızlandırılması talebinde bulunuldu. Toplantılarda, ihracata dayalı bir sistem oluşturulması, üretimde çeşitliliğin artırılması ve şehre daha fazla yatırımcı çekmek için iş birliği yapılması gerektiği vurgulandı.

Bir diğer oturumda ise savunma sanayi, yüksek teknoloji üzerine sanayi üretimi, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konuları ele alındı. Katılımcılar, bu konularla ilgili daha fazla adım atılması, şehirdeki işletmelerde uygulanması, markalaşmaya önem verilmesi, sanayi envanterinin ve üretim potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.

Endüstriyel kalkınma oturumunda ise bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilmesi, gençlerin bu sektörlere çekilmesi için somut adımlar ve öneriler tartışıldı.

Günün son oturumunda ise farklı alanlardan kadın girişimciler, Afyonkarahisar'da kadın istihdamı ve girişim deneyimleri hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Kadınların iş hayatına katılımını artırmak için somut önerilerini dile getiren girişimciler, devlet tarafından verilen desteklerin kadınlara daha iyi aktarılması, online satış alanında eğitimlerin verilmesi, gençlerin ve kadınların istihdam alanlarına dahil edilmesi, evden veya uzaktan çalışma koşullarının geliştirilmesi gerektiği konularını ele aldılar.