Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı'na vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay katıldı. Toplantıda asayiş, terör, uyuşturucu, organize suçlar, trafik ve diğer konular ele alındı ve huzur ve güven ortamının sağlanması için yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Ayrıca seçim sürecinde yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca 2023 yılı değerlendirilerek, 2024 yılı için öncelikli çalışmalar hakkında istişareler yapıldı. Vali yardımcıları da toplantıda, sorumlu oldukları kurumlarla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ise asayiş ve güvenlik konularında yürütülen çalışmalar ve şehirdeki genel durum hakkında bilgi verdi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, toplantının sonunda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı'nın ülkenin omurgası olduğunu ve muazzam bir teşkilata sahip olduğunu belirtti. 2023 yılını sorunsuz bir şekilde geride bıraktıklarını ve 2024 yılında da asayiş ve huzuru sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Yiğitbaşı, vali yardımcıları, kaymakamlar ve güvenlik güçleriyle birlikte çalışarak vatandaşların her açıdan güvende hissetmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Şehrin çeşitli konularda iyi bir konumda olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, suç ve suçlularla mücadele, organize suç örgütlerinin çökertilmesi ve uyuşturucuyla mücadele konusunda başarılı çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Afyonkarahisar'da suça ve suçluya geçit vermeyeceklerini belirten Vali Yiğitbaşı, asayiş, terör, uyuşturucu, organize suçlar, trafik gibi konularda şehri daha iyi bir noktaya taşımak için özveriyle çalışacaklarını dile getirdi. Ayrıca seçim sürecine dair de açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı, tüm tedbirlerin alındığını ve olumsuzlukların karşılıklı diyalogla çözülmesi için talimatlar verildiğini belirtti.

#Afyonkarahisar #asayiş #güvenlik #teşkilat #huzur