6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yaraları sarılmak ve bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hatay'ın Kırıkhan ve İskenderun ilçelerine görevlendirilen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, deprem bölgesiyle iletişim halinde bulunmaktadır.

18 ilde etkili olan depremler sonrasında uzun süren arama-kurtarma faaliyetleri ve yardım çalışmaları devam ederken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan afet konutları ve köy evlerinin inşaatları hızla ilerlemektedir. Bölgenin eski hareketliliğine kısa sürede kavuşması için titizlikle yürütülen çalışmalar planlanmaktadır.

İnşaat çalışmalarında binaların sağlamlığı, estetiği ve fay hatlarından uzak olması gibi faktörlere dikkat edilirken, sosyal donatıların yer aldığı yeni kalıcı konutlar tamamlanıp vatandaşlara teslim edilmektedir. Yardımlar Kesintisiz Devam Ediyor Koordinatör vali olarak bölgede iki aydan fazla süre görev yapan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'daki görevine döndükten sonra da depremzedelerle iletişimini sürdürmüş ve bölgedeki çalışmaları takip etmiştir.

Afyonkarahisar halkının ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle, yaklaşık bir yıl boyunca bölgeye yardımlar kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. İnşaat Çalışmaları Başladı, Okulun Hızlıca Tamamlanması Planlanıyor Depremin ardından kullanılamaz hale gelen Denizciler Çamlık İlkokulu, Afyonkarahisarlı vatandaşların verdiği desteklerle 2 katlı ve 12 derslikli olarak yeniden inşa edilmektedir. İnşaat çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bina deprem yönetmeliğine uygun şekilde ihale edilmiştir.

12 Aralık 2023 tarihinde inşaat firmasına yer teslimi yapılan okulun 240 günde tamamlanması planlanmaktadır. İnşaatın ilk katında çalışmalar devam etmektedir. Okul, tamamlandığında İskenderun'daki öğrencilere hizmet verecektir.