Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kandilin İslam dünyasına ve Türk milletine birlik, beraberlik, bereket ve huzur getirmesini temenni eden Zeybek, özellikle Gazze ve diğer mazlum coğrafyalarda savaşın ve kanın durması için dua edilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Zeybek, yayınladığı mesajda, "Mübarek üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandili'nin, tüm İslam alemini maneviyatın en derin hissedildiği bir atmosfere sürüklediğini ve bu özel gecelerin, insanları kardeşlik, sevgi ve hoşgörü içinde bir arada tutmayı amaçlayan müstesna zaman dilimleri olduğunu" ifade etti. Bu anlamlı gecede, aynı zamanda dünyanın birçok yerinde zulüm gören insanlar için yardım eli uzatmanın ve onlara yapılan haksızlıklara dikkat çekmenin de savunucusu olduğunu belirten Zeybek, Afyonkarahisarlı vatandaşların ve tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutlayarak, birlikte nice kandillere erişmeyi diledi.

Başkan Zeybek'in bu özel günde yaptığı açıklamalar ve dile getirdiği temenniler, Afyonkarahisar'da ve tüm ülkede huzurlu ve anlamlı bir gece geçirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Regaip Kandili, Afyonkarahisar'da da çeşitli etkinliklerle idrak ediliyor ve başta belediye olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen programlarla halkın katılımıyla kutlanıyor.