Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Valiler Toplantısına katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, valilerin ülkenin yönetiminde önemli bir rol oynadığını belirterek, "Valilerimiz, devletimizin bütün kurumlarının temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Valilerimizden beklentimiz, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulmasını sağlamak ve devlet-vatandaş ilişkilerini güçlendirmektir." dedi.

Toplantının gündeminde, koronavirüs salgınıyla mücadele, terörle mücadele, ekonomik ve sosyal gelişmeler, yatırım projeleri, afet yönetimi ve diğer konular yer aldı. Toplantıda valiler, illerindeki durumu ve sorunları anlatarak, çözüm önerileri sundu. Toplantının sonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen fotoğraf sergisini gezen valiler, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Pala'dan sergi hakkında bilgi aldı.