Çöl, 24 TV'nin öğlen programında canlı yayına konuk oldu ve Sandıklı'nın seracılık ve jeotermal enerji kullanımındaki yenilikçi adımlarını anlattı.

Yayında, Agranour Seracılık tesislerinde konuşan Belediye Başkanı, Sandıklı'da yürütülen tarımsal faaliyetler ve istihdam oluşturma çabalarından bahsetti. Çöl, ilçenin Türkiye genelinde tüketilen domateslerin %60'ını karşıladığını ve bu başarının çevre il ve ilçelerden gelen kadın işçilere de istihdam sağladığını vurguladı. Jeotermal kaynakların kullanımına da değinen Çöl, ilçenin büyük bir bölümünün bu temiz enerji ile ısındığını belirtti.

Jeotermal suyun dönüş suyu olarak seralara verildiğini ve bu sayede domates üretiminin verimliliğinin arttığı ifade edildi. Jeotermal su ayrıca belediye seralarında balık üretimi için de kullanılıyor. Agranour Seracılık İşletme Müdürü Oğuzhan Aydın da programa katılarak, seralarda geleneksel tarıma göre on kat daha fazla verim alındığını ve Türkiye'nin Avrupa piyasasında ikinci sıraya yerleştiğini söyledi.

Aydın, Dr. Mustafa Çöl'ün öncülük ettiği projelerin ilçede bir ekolojik sistem oluşturduğunu ve bu sistemin tüm Türkiye için model teşkil edeceğini belirtti. Sandıklı Belediyesi'nin tarım ve enerji alanındaki yenilikçi adımları, ilçenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamasının yanı sıra diğer bölgeler için de ilham kaynağı oluşturuyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının tarımda etkin kullanımı, ekonomik getirinin yanı sıra çevresel sürdürülebilirliğe de önemli katkılar sağlıyor.

#Sandıklı #tarım #sürdürülebilirlik #jeotermal #yenilenebilirenerji