Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen programda protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt yaparken, ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yaptı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, medyanın etkisini anlatırken bir hikaye anlattı. 1938 yılında Orson Welles'in yönettiği bir radyo tiyatrosunda "Dünyalar Savaşı" başlıklı bir oyun sahnelenirken, haber bülteninde kesinti yapılıyor ve anons geçiyor: "Marslılar Dünya'yı işgale başladı!" Radyoyu dinleyenler, bu anonsu ciddiye alarak New York ve New Jersey'i karıştırıyorlar. Bu olay, medyanın etkisinin ne kadar büyük olduğunu gösteren bir örnek olarak tarihe geçti.

Vali Yiğitbaşı, medyanın inandırıcılığını ve etkisini vurguladı.

Vali Yiğitbaşı, günümüzde çok fazla medya aracının olduğunu belirtti ve teknolojinin gelişmesine rağmen hakikati arayan gazetecilere ihtiyaç olduğunu söyledi. Hakikati sorgulayan, gerçeği teyit eden, farklı görüşlere yer veren gazetecilerin titizliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı, gazetecilere teşekkür etti ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Vali Yiğitbaşı'nın konuşmasının ardından gazetecilere yönelik bir seminer düzenlendi. Bu seminerde, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanlarından Mehmet Akarca "Türk Basın Tarihi", Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren "Yeni Basın Kanunu" ve Doç. Dr. Emre Vadi Balcı "Yeni Medya" konularında sunumlar yaptı.

#GazetecilerGünü #Medya #Haber