Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AFBEL Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Milletvekili Av, İbrahim Yurdunuseven, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanlarından Mehmet Akarca, Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğretim Üyesi Emre Vadi Balcı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, CİB Afyonkarahisar Bölge Müdürü Ülgen, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yiğitbaşı, gazetecilerin kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirirken zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Belediye Başkanı Zeybek ise gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu vurgulayarak, basın mensuplarının sorunlarına duyarlı olduklarını ifade etti. AK Parti Milletvekili Yurdunuseven de gazetecilerin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyleyerek, basın özgürlüğünün önemine değindi. BİK Yönetim Kurulu Üyesi Akarca ise gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen onur verici bir meslek olduğunu dile getirerek, gazetecilere başarılar diledi.

Toplantının sonunda basın mensuplarına Hediyeleri verildi. Toplantıya katılan protokol üyeleri ve basın mensupları daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, programın açılışında bir konuşma yaptı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarının bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçükkurt, 'Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği bu buluşmaya teşekkür ederim. 10 Ocak Buluşmalarımızı mesleğimizle ilgili yeni bilgiler edinmek için bir fırsat olarak görüyorum. Seminerde BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanlarından Mehmet Akarca, Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren ve Doç. Dr. Emre Vadi Balcı mesleki mevzuat, yenilikler, durum değerlendirmesi ve gelecek vizyonu hakkında önemli bilgiler paylaşacaklar. Valiliğimizin hediyesi olan Cumhuriyet Savcımızın kitabını da okumanızı tavsiye ederim. Afyonkarahisar basın camiasına katkıda bulunan herkese CİB Müdürü ve çalışanları adına teşekkürlerimi sunuyorum.' ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 2024 yılının hayırlı, huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını dileyen Başkan Zeybek, 'Umarım 2024 yılında sağlıklı ve güzel haberler yaparsınız. Basın Belediye olarak bizim için çok önemli bir kurumdur. Basın doğru haberlerle topluma yol gösteriyor. Yanlış haberler olursa da bunları saygıyla karşılıyoruz. Yeni yılda sağlıklı ve güzel günlerde görüşmek dileğiyle.' dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, basın mensuplarıyla bir araya geldiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Buluşması'nda konuştu. Yurdunuseven, doğru ve güvenilir haberciliğin hem siyasetçiler hem de toplum için çok önemli olduğunu vurguladı. Basın aracılığıyla toplumla kurulan köprünün doğru haberlerle güçlendirilmesi gerektiğini belirten Milletvekili, "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğünün temelidir. Basın mensuplarının görevlerini yaparken karşılaştıkları zorlukları biliyoruz. Bu zorluklara rağmen meslek etiğine uygun, tarafsız, objektif ve sorumlu bir şekilde haber yapmaya çalışan tüm basın mensuplarını kutluyorum." dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, programın kapanış konuşmasını yaptı. Programa katılan basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Vali Yiğitbaşı, gazeteciliğin önemine vurgu yaptı. Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu: "Gazetecilik mesleği ve medyanın toplum üzerindeki etkisi çok büyüktür. Akademisyenlik yaptığım dönemde üniversitede verdiğim derslerde sık sık anlattığım bir öyküyü sizlerle de paylaşmak isterim. 1938 yılında Orson Welles'in radyo tiyatrosunda yayınladığı bir oyun, tarihin en büyük kara mizah örneklerinden biri oldu.

Orson Welles'in seslendirdiği radyo tiyatrosunu gerçek zanneden Amerikalılar, 'Uzaylıların dünyayı işgal ettiği' haberini duyunca büyük bir korku ve panik yaşadı. New York ve New Jersey'de kaos çıktı, maddi ve manevi zararlar meydana geldi, hatta bazı insanlar hayatını kaybetti. Oysa gerçek birkaç gün sonra ortaya çıktı. Bu öykü medyanın günlük hayatımızda ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Bugün ise çok sayıda medya aracına sahibiz. Teknoloji ilerlese de yapay zeka gelişse de gerçeği araştırıp bulan gazetecilere her zaman ihtiyacımız var. Gazetecilik çok değerli bir meslektir. Bu yüzden Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Birçok içerik üretiliyor ama gerçeği arayan, sorgulayan, emek harcayan gazetecilik çok ince bir sanattır. Bu sanatı icra eden sizlere çok teşekkür ediyorum."