Afyonkarahisar'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Basın mensupları, il protokolü ile kahvaltıda bir araya gelecek ve mesleki konularda seminerlere katılacak.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen etkinlikler, 8 Ocak pazartesi günü başlayacak. Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi'nin ev sahipliğinde AFBEL Otel'de gerçekleştirilecek kahvaltı programında, basın mensupları ile protokol üyeleri kaynaşma fırsatı bulacak.

Kahvaltının ardından yine aynı otelde seminer programı düzenlenecek. Seminerin açılış konuşmasını, iletişim alanında akademisyen geçmişi olan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yapacak. Seminerde, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Mehmet Akarca 'Türk Basın Tarihi', Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren 'Yeni Basın Kanunu', Doç. Dr. Emre Vadi Balcı da 'Yeni Medya' konularında sunumlarını paylaşacaklar.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1962'den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye'ye özgü bir kutlama günüdür. Bu yıl, Türkiye'de 108 gazetecinin tutuklu veya hükümlü olduğu, basın özgürlüğünün sınırlı olduğu bir ortamda, gazetecilerin sorunlarına dikkat çekmek ve dayanışma göstermek de önem taşıyor.