Afyonkarahisar'da 1 Ocak 2024 itibarıyla otomobiller için trafik sigortası tavanı 3 bin 356 lira olarak belirlendi. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, yeni dönemde geçerli olacak tavan tarifeleri açıkladı. Yüzde 10'lik bir artışla yeni sigorta bedelleri belirlendi. İstanbul'da ise otomobiller için trafik sigortası tavanı 3 bin 706 lira oldu. Bu artışlar, milyonlarca araç sahibi tarafından merakla bekleniyordu.

Zorunlu Trafik Sigortası (ZTS) için tavan fiyatlar belirlendi. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek tavan tarifelerin yer aldığı güncel bir tablo yayınladı. Bu tabloya göre, aralık ayına göre sigorta bedellerinde yüzde 10'luk bir artış yapıldı.



Zorunlu Trafik Sigortası, bir kaza durumunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına veya bedensel zararlarına karşı olan yükümlülüğünüzü poliçenizin kapsamına bağlı olarak karşılar. Her yıl değişen bir limit söz konusudur. Riskli grupta yer alan sürücülerin ödeyeceği zorunlu trafik sigortası tutarı da yükseldi. İstanbul'da ise yeni bir araç sürücüsü, 4. basamak üzerinden sigorta yaptırdığında tavan poliçe fiyatı 7 bin 412 lira olarak uygulanıyordu. Ancak 1 Ocak itibarıyla bu tutar 8 bin 153 liraya yükseldi. Sigorta şirketleri belirlenen tavan tutarın üzerinde poliçe düzenleyemeyecekler.