Afyonkarahisar Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları, 5 Ocak 2024 tarihinde Tokat'ta düzenlenen Okul Sporları Gençler A Türkiye Güreş Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Sporcularımız toplamda 1 altın ve 2 bronz madalya kazandı. Öğrenimlerine Afyon Özel Genç Kalemler Lisesinde devam eden güreşçiler, spor kariyerlerine de Afyonkarahisar Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'nde devam ediyor. Tokat'ta düzenlenen Gençler A Güreş Şampiyonası'na 9 sporcuyla katılan Afyonkarahisar ekibi, müsabakalarda büyük bir performans sergiledi. Cihat Dur Türkiye Şampiyonu olurken, Radihan Mustafa ve Nurettin Kapalı üçüncülük elde etti. Furkan Kara ve Fatih Aydın ise beşinci sırayı aldı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, "Sporcularımız uzun bir süredir bu şampiyona için hazırlık yapıyordu. Bu başarı, tüm emeklerimizin karşılığıdır. Sporcularımızı ve ailelerini gönülden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Afyonkarahisar TOHM Sporcuları, başarısını ekip çalışmasının bir sonucu olarak değerlendirdi. Antrenörler Şakir Bozkurt, Mehmet Ali Dalyak ve Mehmet Yüksel ile birlikte çalışmalarını sürdüren sporcular, hem spor hem de eğitim konusunda özenli bir şekilde takım olarak hareket ediyor.

Afyonkarahisar TOHM Antrenörü Şakir Bozkurt, sporcuların sadece spor yeteneklerine değil, aynı zamanda eğitimlerine de önem verdiklerini belirterek, "Bu başarı, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve ailelerin gayretli çalışmalarıyla elde edildi. Sporcularımız hem başarılı sporcular hem de başarılı bireyler olarak yetişiyor. Bu yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da madalya bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

#Afyonkarahisar #TOHM #GençlerAGüreşŞampiyonası #başarı #spor