Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelerek 2023 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine şehrin gelişmesi ve vatandaşlara en iyi hizmetin ulaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nin Cumhuriyet'in 100. yılında birçok projeye imza attığını ve sorumluluk üstlendiğini belirtti. Meclis üyelerine, bugüne kadar yaptıkları işler ve öncülük ettikleri projelerden dolayı vatandaşlar adına teşekkür etti.

Vali Yiğitbaşı, İl Özel İdaresi bünyesinde 2023 yılında tamamlanan veya yapımına başlanan projeler hakkında bilgi verdi. Bu projeler arasında köy yollarının sıcak asfaltla yenilenmesi, içme suyu kalitesinin arttırılması, okulların modernizasyonu gibi birçok alanda çalışmalar yapıldığını söyledi. İl Özel İdaresi tarafından 2022-2023 yıllarında il genelinde toplamda 403 km yol yapıldığını belirten Vali Yiğitbaşı, 2023 yılında ise 358 km yol yapıldığını ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, köylerde yürütülen alt yapı çalışmalarına da değindi. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2023 yılında 24 köyde Güneş Enerji Santralleri kurulduğunu ve 210 köyde GES santrali olduğunu belirtti. Ayrıca, 2023 yılında 70 farklı köydeki kanalizasyon ve yağmursuyu tahliye imalatlarının tamamlandığını söyledi.

Vali Yiğitbaşı, İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen okul yapım projelerinden de bahsetti. 2023 yılında 1 okulun tamamlandığını ve hizmete sunulduğunu, 21 okulun inşaatının devam ettiğini ve 7 okulun yapım ihale işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, İl Özel İdaresi bünyesinde verilen KÖYDES ödenekleriyle 2023 yılında vatandaşlara yaklaşık 80 milyon TL destek ödemesi yapıldığını belirtti. Ayrıca, İscehisar, Sandıklı, Emirdağ, Şuhut, Dinar ve Çay ilçelerinde birçok projenin hayata geçirildiğini ve Çobanlar İlçesinde jeotermal enerji kullanarak sera ısıtma ve soğutma sistemlerinin kurulduğunu söyledi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladıktan sonra tüm meclis üyelerine teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

#Afyonkarahisar #İlGenelMeclisi #Valilik #2023Projeleri #Haber