Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Afyonkarahisar'da ocak ayının ilk haftasında sıcaklık en yüksek 6, en düşük -3 derece olacak. Hava durumu, parçalı ve çok bulutlu şeklinde seyredecek.

Ocak ayının ikinci haftasında ise Afyonkarahisar'da kar yağışı bekleniyor. 10-11 Ocak tarihlerinde hava durumu, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sıcaklık en yüksek 4, en düşük -5 derece arasında değişecek. Kar yağışı, 12-13 Ocak tarihlerinde de devam edecek.

Ocak ayının üçüncü haftasında ise Afyonkarahisar'da hava durumu, kar yağışının ardından açılacak. 14-15 Ocak tarihlerinde hava durumu, az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklık en yüksek 7, en düşük -2 derece olacak. 16-17 Ocak tarihlerinde ise hava durumu, parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık en yüksek 8, en düşük -1 derece arasında değişecek.

Ocak ayının son haftasında ise Afyonkarahisar'da hava durumu, yeniden kar yağışına dönecek. 18-19 Ocak tarihlerinde hava durumu, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sıcaklık en yüksek 5, en düşük -4 derece olacak. 20-21 Ocak tarihlerinde ise hava durumu, kar şeklinde olacak. Sıcaklık en yüksek 3, en düşük -6 derece arasında değişecek.

Afyonkarahisar'da ocak ayında hava durumu, kış mevsiminin etkisini gösterecek. Vatandaşların kar yağışına karşı tedbirli olması, meteorolojik uyarıları takip etmesi ve gerekli önlemleri alması gerekiyor.