Afyonkarahisar'da, "Filistin Temalı Uluslararası Kültür Buluşmaları" adlı etkinlik düzenlendi. Program, Pençe Kilit Harekatı'nda şehit düşen 12 askerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 27 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliklere ev sahipliği yapıldı. Filistin'in tarihi ve kültürü hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen panel, Filistin yemekleri ikramı ve öğrenciler arasında yapılan kahoot yarışmasıyla renklendi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, bu etkinliklerin Filistin'in kültürel zenginliklerini daha yakından tanımak için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Panelde, Filistin'in yaşadığı işgal ve saldırılar da ele alındı. Kasapoğlu, bu durumun uluslararası hukuka açık bir ihlal olduğunu vurgulayarak, uluslararası camiayı Filistin'in bağımsızlığının elde edilmesi ve saldırıların son bulması için harekete geçmeye çağırdı.