Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi Afyonkarahisar'daki okullarda da devam ediyor. Bu projede Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor.

Okul müdürlükleri aracılığıyla yapılan başvurular sonucunda, başvuran öğrencilere haftada iki gün, sekiz derslik eğitim programı düzenleniyor. Merkezdeki okullar için ise İl Müdürlüğü tarafından servis imkanı sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl Afyonkarahisar'da 15 bin öğrenciye yüzme eğitimi verildi ve bu yıl daha çok öğrencinin yüzme eğitimine katılması hedefleniyor. Proje, çocukların yüzme öğrenmelerini ve yüzmenin faydalarından yararlanmalarını sağlayarak büyük bir önem taşıyor.

Başvuruların başladığı proje ile ilgili detaylar okul müdürlükleri tarafından duyuruluyor ve başvuran öğrenciler dört haftalık bir program kapsamında eğitime davet ediliyor. Bunun yanı sıra merkezdeki okullar için servis imkanı da sağlanıyor. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, projenin önemini vurgulayarak bu yıl daha fazla öğrencinin yüzme eğitimi almasını istediklerini belirtti.