Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çiğiltepe Spor Salonu'nda düzenlenen Yurtlar Arası Satranç Turnuvası sona ermiştir. Turnuvaya, Afyonkarahisar'daki tüm yurtlarda kalan öğrenciler katılmıştır. Turnuva, kızlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride düzenlenmiş, toplamda 50 sporcu mücadele etmiştir.

Kızlar kategorisinde birincilik Bolvadin Yurdu'nun olmuştur. İkinci ve üçüncü sıraları ise Çiğiltepe Yurdu ve Safiye Sultan Yurdu paylaşmıştır. Birincilik elde eden Hatice Nur Ersöz, ikincilikte Melisa Yağar ve üçüncülükte Cansel Yılmaz yer almaktadır.

Erkekler kategorisinde ise Afyon Yurdu birinci gelmiştir. İkinci sırayı yine Afyon Yurdu alırken üçüncülük Abdurrahim Mısri Yurdu'nun olmuştur. Birincilik Enes Efe Aksu, ikincilik Mert Cesur ve üçüncülük ise Osman Emre Çelik tarafından elde edilmiştir.

Turnuvanın sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik etmiştir. Kasapoğlu, turnuvanın öğrencilerin sportif faaliyetlere katılımlarını artırma ve sporla buluşturma amacı güttüğünü belirtmiştir. Ayrıca, turnuvanın öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlayacağına inandığını ifade etmiştir.

Bu turnuvada birinci olan gençler, Türkiye yurtlar arası satranç turnuvasında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazanmışlardır.

#Afyonkarahisar #satranç #turnuva #spor #öğrenciler #şampiyonluk