Afyonkarahisarlı sporcu Kübra Kocakuş, Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda 60 kiloda altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Bu şampiyona, Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen Elit Büyükler Avrupa Muaythai Şampiyonası ve Uluslararası Muaythai Açık Kupası'na ev sahipliği yaptı. 26 ülkeden yaklaşık 450 sporcu mücadele etti.

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalya ile ikinciliği elde ederken, Muaythai Açık Kupası'nda ise 213 madalya toplamıyla birinci sıraya yerleşti.

Kübra Kocakuş, Yunanistan, Avusturya ve Rusya'ya karşı oynadığı müsabakalarda gösterdiği performansla altın madalyanın sahibi oldu.

Bu başarısıyla 2022 organizasyonunda olduğu gibi tekrar altın madalya kazanan Kocakuş, Antrenör Berkan Öner tarafından tebrik edildi. Öner, Kübra'nın gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu ve başarısını hak ettiğini söyledi. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da Kübra Kocakuş'un başarısından gurur duyduklarını belirtti.

Kasapoğlu, emeklerinin karşılığını almalarının harika olduğunu ve Kübra'ya ve antrenörüne tebriklerini iletti.

Kübra Kocakuş, 2024 Yaz Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor. Kübra Kocakuş, Afyonkarahisar'da doğmuştur ve dövüş sporlarına 15 yaşında başlamıştır. Kısa sürede önemli başarılar elde etmiştir. 2019'da Dünya Muaythai Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Kocakuş, 2022 ve 2023'te Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır. Kübra Kocakuş, antrenmanlarını Afyonkarahisar'da bulunan Berkan Spor Kulübü'nde yapmaktadır. #KübraKocakuş #Muaythai #Spor #Başarı.