Okul Sporları Yıldız Kızlar Voleybol Müsabakaları, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Müsabakalar sonunda şampiyonluk elde eden takım ise Sülün Balı-Mubahat Açıkgözoğlu Ortaokulu oldu. Müsabakalar 21 Kasım 2023 tarihinde başladı.

Afyonkarahisar il genelinde A, B, C, D, E, F ve Dinar olmak üzere 7 grupta gerçekleşen müsabakalarda çekişmeli ve heyecanlı maçlar oynandı. C grubunda mücadele eden Sülün Balı-Mubahat Açıkgözoğlu Ortaokulu, tüm maçlarını kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek final ve yarı final maçlarında rakiplerine set dahi vermeyen Sülün takımı, finalde Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu (NİKO) ile karşılaştı.

Final müsabakasında Sülün takımı 3-2'lik skorla galip geldi. Final maçı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sülün takımı ilk 2 seti aldıktan sonra NİKO 2 seti kazanarak beraberliği sağladı. İki takım da şampiyon olmak için ellerinden geleni yaptı. Son setteki çekişmeli mücadelenin ardından Sülün takımı, 15-8'lik skorla şampiyonluğunu ilan etti.

2023/2024 sezonunun şampiyonu Sülün Balı-Mubahat Açıkgözoğlu Ortaokulu olurken, Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu ikinci, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu üçüncü ve Özel Afyon İstek Ortaokulu dördüncü oldu. Müsabakaların ardından bir ödül töreni düzenlendi ve dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Törene Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adil Kamberoğlu, Sülün Belediye Başkanı Şükrü Bacak, okul yöneticileri ve sporcular katıldı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adil Kamberoğlu, şampiyon olan Sülün Ortaokulu'nu tebrik ederek, okul sporlarının gençlerin sağlıklı gelişimi ve tüm spor dallarında başarı elde etmeleri için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Sülün Belediye Başkanı Şükrü Bacak ise, bu güzel başarıyla Sülün'ü temsil eden gençlere ve antrenörlere teşekkür etti. Gelecek yıllarda da bu başarıların devam etmesini diledi. Sülün Ortaokulu, elde ettiği bu başarıyla bölge müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren takımları kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.