Afyonkarahisar'daki Gençlik ve Spor Müdürlüğü çalışanları, yaşamsal öneme sahip ilk yardım bilgilerini öğrenmek üzere AFAD eğitmenlerinden özel bir eğitim aldılar. Eğitimin içeriğinde, acil sağlık sorunlarına ilk müdahalede bulunabilmek için gereken temel bilgiler ele alındı.


Verilen eğitimde, ilk müdahalenin nasıl yapılacağına dair teori ve pratik bilgiler aktarıldı. Hayat kurtarıcı ilk yardım teknikleri, kazalar sonrası şoka giren bireylerin durumlarının nasıl idare edileceği, kanamalar, çeşitli yaralanmalar, yanıklar, zehirlenmeler ve hayvan ısırıkları gibi acil durumlarda doğru müdahale yöntemleri üzerinde duruldu.
Katılımcılar, acil senaryoların gerçeğe yakın simülasyonları ile edindikleri bilgileri pratikte uygulama şansı buldular. Böylece, bir acil durumda gerekli ilk yardım müdahalelerini yapabilme becerisine ulaştılar.


Yoğun ilgi gören ilk yardım eğitimi iki gün sürdü ve sonunda, eğitime katılan tüm personele AFAD İl Müdürlüğü tarafından sertifikalar dağıtıldı.
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, ilk yardım konusundaki eğitimlerin hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, bu bilgilerin her birey tarafından öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kasapoğlu, verdikleri eğitim sayesinde personele sunulan bilginin önemine değinerek, ilerleyen dönemlerde de bu tür eğitimlerin süreceğinin müjdesini verdi ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.