Afyonkarahisar'da Genç Masa Tenisi Sporcuları Raket Sallıyor Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Kocatepe Spor Kompleksi'nde gerçekleşen Gençler Takım ve Ferdi Bölge Yarışmaları, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu öncülüğünde başladı. Yarışmaya Manisa, Kütahya, Isparta, İzmir, Afyon, Aydın ve Konya'dan gelen 16 erkek ve 10 kız takımı katılım gösterdi.
Takım müsabakaları tek devreli lig usulü ile yapılırken, en yüksek puanları toplayan ekipler, Türkiye Şampiyonası'na katılma şansı elde edecek. Ferdi kategoride ise sporcular, eleme usulü ile yarışacak ve her kategoride ilk üçe girenler Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.
Genç sporcuların heyecanına sahne olan yarışmaların açılış seremonisi düzenlendi. Törende Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları kutlayarak, Afyonkarahisar'ın spor turizmine olan katkılarını ve bu yöndeki çalışmalarını vurguladı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan maçlarla devam etti.
Üç gün süren ve büyük bir rekabete sahne olan müsabakalar, Pazartesi günü gerçekleştirilecek final müsabakaları ile son bulacak ve şampiyona katılacak genç yetenekler belli olacak.