Türk Anneler Derneği'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Huriye Seviye Özsoy'a Afyonkarahisar'da Ahde Vefa Programı

Afyonkarahisar Yazarlar Şairler Derneği (AFYAŞAD) ve Türk Anneler Derneği, Afyonkarahisar Türk Anneler Derneği'nin kurucusu ve onursal başkanı Huriye Seviye Özsoy'u anmak için bir program düzenliyor.

Peygamber Efendimiz'in "Ahde vefası olmayanın imanı (dini) olmaz" sözünden hareketle, topluma yararlı hizmetlerde bulunmuş ve örnek olmuş hayırsever bir kadın olan Huriye Seviye Özsoy'a vefa borcunu ödemek ve yeni Kadınanaların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek program, 12 Aralık 2023 Salı günü Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak.

Huriye Seviye Özsoy, 1 Ağustos 1932'de Afyon'da doğdu. Cumhuriyet İlkokulu'nu bitirdikten sonra, 18 Mayıs 1948'de Ebulkasımzade soyundan Nuri Özsoy ile evlendi. Bu evlilikten üç çocuğu oldu: İnşaat Mühendisi Tevfik Hasan Özsoy, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Profesörü Zafer Özsoy ve Almanca Öğretmeni Hacer Sevnur Özsoy Hanağasıoğlu. Ayrıca evlatlık olarak aldığı ve yetiştirdiği iki kızı daha vardı: Tayyibe Alçınsu ve Havva Algur. Eşinin TCDD'deki görevi nedeniyle Malatya, Erzurum, Sivas, İzmir, Sivas ve Ankara'da yaşayan Huriye Seviye Özsoy, Türk Anneler Derneği'ne girerek hayatını insanlık hizmetine adadı. Eşi emekli olduktan sonra memleketi Afyon'a dönen Huriye Seviye Özsoy, burada kendi maddi katkılarıyla Türk Anneler Derneği'ne bir daire satın aldı.
Afyon Anneler Derneğini kurdu. Eşiyle birlikte Afyonun yeşillenmesi için bilfiil çalışarak Afyon Hıdırlıkta bir orman yetiştirdi (3500 Fidan kendi imkânları ile). 
Yaptığı birçok yardım faaliyetten dolayı Belediye, Hastane, Huzurevi, Yetiştirme yurdu, Valilik ve Üniversiteden takdir plaketleri ve belgeleri alarak Afyon halkı tarafından AFYON ANNESİ lakabını kazandı. ÖZSOY ailesi Devlet Bakanı Işılay SAYGIN tarafından 1998 yılı en iyi aile seçildi, berat verildi ve ödüllendirildi. Afyon Anneler Derneği Onursal Başkanı olarak hala Afyona yararlı olmaya devam etmektedir.