Yenilenen Uzun Çarşı'nın açılış töreni için Afyonkarahisara gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Bakan Özhaseki'nin kentsel dönüşümle ilgili sözleri Afyonkarahisar'da gündemi değiştirdi.

Bakan Özhaseki, açılış konuşmasında Afyonkarahisar'daki kentsel dönüşme değinerek, “Burada da mani olunan bir bölüm var. Arkadaşlar kimler mani oluyorsa vebaldeler. Lütfen yeniden başlayın, başkanımızla görüşün. Hesapları baştan sona yapın. Biz de risk alalım.” demişti.

Bakan Özhaseki'nin bu sözleri, kamuoyunun gözlerini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in, seçim öncesi verdiği sözlerden olan Mısri mahallesi ve İmaret Camii üstü kentsel dönüşüm projelerinin neden ve nasıl gerçekleşemediği sorusuna çevirdi.

2. Belediye Şehir Çarşısını, çarşı esnafının itirazlarına ve hak arayışına rağmen bir çırpıda yıktıran, Uzun Çarşı'da Uzun Çarşı işadamlarının taleplerinin tamamına evet diyerek Belediye olanakları ile burayı yenileyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in Mısri Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde neden başarısız olduğu tartışma konusu.

Projenin AK Parti iktidarının ve AK Partili mileltvekillerinin tam desteğine rağmen, Afyonkarahisar şehir merkezi için tarihi bir fırsat olan kentsel dönüşümlerin gerçekleşmesi için elini taşın altına koymayan, hak sahibi vatandaşarı dikkate almayan ve projenin askıya alınmasına sebep olan Başkan Zeybek'e tepki büyük.