Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim öncesi vaatlerinden olan kentsel dönüşüm projeleri yapılamadı.

Belediye Başkanı seçildikten sonra, Mısri Mahallesi ile İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalara başlayan Başkan Zeybek, iktidarın tüm desteklerine rağmen bu projeleri gerçekleştiremedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları için hükümetin tam desteği alınmış, hatta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi açılmıştı.

Uzun Çarşı Projesini, dükkan sahiplerine yarı yarıya Belediye desteği sağlayarak gerçekleştiren Başkan Zeybek, kentsel dönüşüm projesinde vatandaşların taleplerini görmezden gelmiş, proje ranta dönüştürülmek istenince başlamadan bitmişti.

İkinci Belediye Çarşısının yıkımı olayında da hak sahiplerinin dinlemeyen Başkan Zeybek, alel acele çarşıyı yıktımıştı. Çürük denilerek yıkılan çarşı, yıkım ekipleri tarafından zor bela yıkılabilmişti.

Kentsel dönüşüm projesinde Mısri Mahallesini halkını, 2. Belediye Çarşısı yıkımında da bu işhanında dükkanı bulunan esnafı dinlemeyen Başkan Zeybek, Uzun Çarşı projesinde ise dükkan sahipleriyle anlaşmaya vardı, Belediye olarak da projeye destek veren Başkan Zeybek projeyi bitirdi.

 

Uzun Çarşı esnafını kıramayan, Uzun Çarşılı iş adamları ile defalarca görüşen, onlarla uzlaşan, sözleşme imzalayan Başkan Zeybek, iş Mısri Mahallesi halkına ve 2. Belediye Çarşısı esnafına gelince ayak diretti, halka yardımcı olmadı, halkın taleplerini dikkate almadı; böylece Afyonkarahisar şehri için tarihi bir fırsat olan Mısri Mahallesi Kentsel Dönüşüm rafa kaldırıldı, 2. Belediye Çarşısı da yıktırıldı.

Halkla arası iyi olan, esnaflıktan geldiği için pazarlık gücü yüksek olan ve aynı zamanda da müteahhit olan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Mısri Mahallesi kentsel dönüşümünde halkı neden dikkate almadığı, neden projenin sona erdirilmesine göz yumduğu merak konusu…

Uzun Çarşı açılış töreni için Afyon’a gelen ve açılışta konuşan Bakan Özhaseki, Afyonkarahisar'daki kentsel dönüşme değinerek, “Burada da mani olunan bir bölüm var. Arkadaşlar kimler mani oluyorsa vebaldeler. Lütfen yeniden başlayın, başkanımızla görüşün. Hesapları baştan sona yapın. Biz de risk alalım.” Dedi.

Afyonkarahisar, tarihi ve büyük bir fırsatı kaçırdı. Mısri Mahallesi kentsel dönüşümü, Afyonkarahisar çarşı için önemli bir başlangıç olacaktı, o tren maalesef kaçtı…

Peki, Mısri Mahallesindeki kentsel dönüşüme engel olan kim?.. Mahalle halkı mı?.. CHP mi? Burcu Köksal mı?.. Yalçın Görgöz mü?.. Yoksa, kentsel dönüşümü ranta çevirmek isteyen rantiye çevreleri mi?.. Ya da, halkı ikna etmek için uğraşmayan, çözüm noktasında çok çaba göstermeyen, mahalle halkının yanında tavır almayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek mi?..