Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Yiğitbaşı, mesajında Atatürk'ün Türkiye'nin kurucusu ve büyük önderi olduğunu vurgulayarak, onun ilkelerine bağlılıkla ülkenin gelişimine katkı sağlamak gerektiğini belirtti. Ayrıca, Atatürk'ün fikir ve düşüncelerinin gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması gerektiğine dikkat çekti.

Vali Yiğitbaşı, mesajında, Atatürk'ü saygı, minnet ve özlemle anmanın önemine değinerek, bu anlamlı günün tüm Türkiye'ye ve Afyonkarahisar halkına hayırlar getirmesini diledi. Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde başta Çanakkale Savaşları olmak üzere büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığın anılması ve değerinin idrak edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı, milletin birlik ve beraberlik içinde Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma yolunda kararlılıkla ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

Mesajında tüm vatandaşları 10 Kasım'da Atatürk'ü anma etkinliklerine katılmaya davet eden Vali Yiğitbaşı, Atatürk'ün izinden yürümek ve onun çağdaş Türkiye idealine ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin gerekliliğine dikkat çekti.