Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, gazeteci Meltem Dikici'nin konuğu oldu ve kenti hakkında önemli bilgiler verdi.

Kendisine yöneltilen Afyonkarahisar'ı anlatması talebine ise Vali Yiğitbaşı, şehrin termal kaynakları, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere sektörel öncülüğü, tarihi ve kültürel zenginliği ile Türkiye'nin gözde kentlerinden biri olduğunu belirterek cevap verdi.

Vali Yiğitbaşı ayrıca Afyonkarahisar'ın, Türkiye'nin 3 gastronomi şehrinden biri olduğunu ve kavşak noktada olması nedeniyle büyük illeri birbirine bağlıyor olmasının kendine özgü bir özelliği olduğunu belirtti. Ayrıca Afyonkarahisar'ın milli mücadelede önemli bir rol oynadığını da vurguladı.

Tarım, turizm ve sanayi konularına da değinen Vali Yiğitbaşı, kentin geniş yüz ölçümü ve kırsal alanlara sahip olması nedeniyle tarımsal üretimde büyük bir güce sahip olduğunu aktardı. Bunun yanı sıra sanayileşme konusunda son yıllarda giderek artan bir ivmenin olduğunu paylaştı.

Vali Yiğitbaşı'nın açıklamalarına göre, şu anda hayata geçirilmekte olan yeşil bir OSB projesi bulunuyor. Gelecek dönemlerde sağlık endüstri bölgesinin de aktif hale getirilmesi planlanıyor. Bunların yanı sıra, halka yönelik potansiyelleri de değerlendiren Afyonkarahisar Valiliği, ilçelerden gelen kadınlara satış yapmaları için hafta sonları imkan sağlamayı düşünüyor.

Vali Yiğitbaşı, kentin turizm potansiyelinden de övgüyle bahsetti. Nitekim Kent, 2019 yılında UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilerek, Gaziantep ve Hatay'dan sonra Türkiye'deki üçüncü gastronomi şehri oldu. Büyük beklenti içinde olan hızlı tren projesi de hızla ilerleme kaydediyor ve bu projenin en azından 2025 veya 2026 yıllarında hizmete girmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar'ın sosyal projeleri de dikkat çekiyor. Bu kapsamda gençler ve yaşlılar arasında köprü kurmayı amaçlayan bir projeye imza atıldı. Bu proje kapsamında, öğrenciler bir gününü huzur evinde yaşlılarla geçiriyor ve çeşitli aktivitelerle onları sevindiriyor. Bu ve diğer projelerle toplumun sosyal iletişimini güçlendirmeyi ve yaşamlarını sürdürmek için gereken bağları oluşturmayı hedefleyen Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın bu çeşitli donelerle gerçekten zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor.

Özellikle yaz aylarında nüfusu artan Afyonkarahisar, Avrupa'daki Türklerin her yıl düzenlediği festival ve şenliklerle gurbetçileri ağırlıyor. İlk kadın valisi olarak hem Belçika'ya, hem Hollanda'ya, Danimarka'ya, Fransa'ya ve Almanya'ya gurbetçileri ziyaret etmek ve onlarla bir arada olmak istediğini belirtt